Aké stunt met Watford en schakelt Arsenal uit in FA Cup

Watford heeft in de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup titelhouder Arsenal met 1-2 verslagen. Nathan Aké was betrokken bij het eerste doelpunt van The Hornets, die Arsenal in eigen huis pijn deden in de counter.

De thuisploeg had zeer veel de bal, maar kreeg in de eerste helft weinig grote kansen tegen het stugge Watford, waar de 21-jarige Aké opnieuw een basisplaats had als linksachter. De bezoekers kwamen er in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk uit in de omschakeling, maar sterspeler Odion Ighalo maakte tweemaal voor het doel de verkeerde keuze, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand de rust in gingen.

Vijf minuten na de hervatting kreeg Watford een inworp diep op de helft van Arsenal. Aké gooide ver op Troy Deeney, die goed verlengde. Ighalo draaide vervolgens knap om Gabriel Pauliusta heen en schoot de openingstreffer binnen. Arsenal kreeg in de 62ste minuut de kans om op gelijke hoogte te komen, maar de inzet van Olivier Giroud werd knap gekeerd door doelman Costel Pantilimon. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant wél in. Deeney was opnieuw de aangever en legde de bal na een nieuwe counter terug op de instormende Adlène Guédioura. De Algerijn haalde van de rand van het strafschopgebied verwoestend uit in de kruising.

Arsenal-manager Arsène Wenger probeerde in het resterende half uur met het inbrengen van Alex Iwobi, Theo Walcott en Danny Welbeck een comeback te forceren. Laatstgenoemde zorgde in de 88ste minuut voor de aansluitingstreffer door een een mooie aanval af te ronden. Welbeck had een minuut later ook de gelijkmaker op zijn schoen, maar miste uit de draai voor open doel na een schot op de paal van Iwobi.

Bij Watford viel Nordin Amrabat tien minuten voor tijd in, Steven Berghuis zat niet bij de selectie. Watford is na Crystal Palace en Everton de derde ploeg die zich plaatst voor de halve finale van het Engelse bekertoernooi. Het Manchester United van Louis van Gaal strijdt zondagmiddag (17.00 uur) met West Ham United om het vierde ticket.