Arsenal beëindigt slechte reeks en bekert door in FA Cup

Reacties

Arsenal heeft zich ten koste van Hull City geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup. Hull, dat in 2014 nog na verlenging in de finale verloor van The Gunners (2-3), ging in de replay op eigen veld met 0-4 onderuit door onder meer twee goals van Olivier Giroud.

Arsenal beëindigt slechte reeks en bekert door in FA Cup

Op 20 februari kwam Arsenal in het eigen Emirates Stadium niet verder dan een 0-0 gelijkspel, waardoor de replay van vanavond uitsluitsel moest geven. Ook op het veld van de nummer drie van het Championship ging het lang niet eenvoudig voor de ploeg van manager Arsène Wenger.

Blunder
De Franse coach zag na drie minuten wel Theo Walcott scoren, maar dat doelpunt werd vanwege buitenspel terecht afgekeurd. In het vervolg hadden de bezoekers moeite om gevaarlijk te worden. Dat de 0-1 viel na een blunder van David Meyler was daarom symbolisch. De middenvelder van Hull speelde op dramatische wijze terug op zijn eigen keeper en zag Giroud profiteren. De Franse spits prikte de 0-1 binnen en scoorde daarmee voor het eerst sinds 13 januari. De aanvaller vierde zijn treffer door in woord en gebaar te laten blijken dat hij vannacht voor de tweede keer vader was geworden (foto boven).

Arsenal won weliswaar maar liep ook tegen (lichte) blessures aan. Per Mertesacker verliet al voor rust het veld. Gabriel Paulista volgde hem en ook Aaron Ramsey haalde het einde niet.
Arsenal won weliswaar maar liep ook tegen (lichte) blessures aan. Per Mertesacker verliet al voor rust het veld. Gabriel Paulista volgde hem en ook Aaron Ramsey haalde het einde niet.

Voor de onderbreking was Arsenal nogmaals dicht bij een treffer. Kieran Gibbs krulde de bal op de lat, maar het bleef in de eerste helft bij 0-1. Arsenal had vervolgens tot de 71ste minuut nodig om het duel te beslissen. Giroud volleerde op aangeven van Walcott raak en deelde Hull daarmee de nekslag uit: 0-2. In de slotfase tekende Walcott, na in stelling te zijn gebracht door Joel Campbell, voor de 0-3 door eenvoudig binnen te schuiven. Met een van richting veranderd schot bepaalde hij ook nog de eindstand.

Door de zege mag Arsenal, dat de afgelopen twee jaar de FA Cup won, zich opmaken voor de kwartfinale in eigen huis tegen Watford van zondag. Een en al vrolijkheid was het overigens niet bij de Londenaren. Voor rust viel Per Mertesacker (foto midden) uit met een hoofdblessure en na de onderbreking moest Gabriel Paulista zich met fysieke klachten laten vervangen. De twee voegen zich mogelijk in de ziekenboeg, waar bijvoorbeeld ook Laurent Koscielny al deel van uitmaakt. Tot overmaat van ramp viel in de slotfase ook Aaron Ramsey nog uit.

Kwartfinale
Met de zege maakte Arsenal ook een einde aan een serie van vijf officiële duels zonder zege. Sinds het 0-0 gelijkspel tegen Hull werd immers vier keer gespeeld zonder te winnen. Manchester United (2-3), Swansea City (1-2) en Barcelona (0-2, Champions League) waren te sterk en tegen rivaal Tottenham Hotspur werd met 2-2 gelijkgespeeld. Behalve Arsenal-Watford staan in de kwartfinale ook de duels Reading (2)-Crystal Palace, Everton-Chelsea en Manchester United-West Ham United op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.