Van Gaal lyrisch over talenten Manchester United

Reacties

Louis van Gaal heeft zijn reputatie als opleidingscoach geen goed gedaan door in één zomer meer dan tweehonderd miljoen euro uit te geven aan spelers. De manager van Manchester United benadrukt echter dat de deur geopend is voor jong talent.

Van Gaal lyrisch over talenten Manchester United

Van Gaal houdt het Onder 21-elftal van United nauwlettend in de gaten Het zou de manager niet verbazen als er uit dat elftal vroeg of laat spelers doorstromen naar de hoofdmacht. Vooral het bekerduel van zijn talentenploeg met Hull City (3-0 zege) imponeerde Van Gaal.

'Ik was enorm onder de indruk van die wedstrijd', blikt Van Gaal terug. 'Ik heb een aantal spelers gezien dat een optie voor het eerste elftal kan worden. Ik wil talenten de kans geven. Misschien gebeurt dat in de voorbereiding op het volgende seizoen.'

Van Gaal liet Tom Thorpe, Tyler Blackett, Reece James en Paddy McNair dit seizoen debuteren. Met name over laatstgenoemde is Van Gaal laaiend enthousiast. De manager denkt dat de Noord-Ierse verdediger de komende tien jaar kan uitgroeien tot vaste rechtsback van The Red Devils.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.