Van Gaal kritisch op spelers, maar ook dankbaar

Louis van Gaal zag Manchester United bij West Ham United (1-1) niet best spelen, maar stipte na afloop toch ook positieve punten aan. Zo vond hij dat zijn ploeg veerkracht had getoond.

De 1-0 van Cheikhou Kouyaté leek lange tijd de enige goal van de wedstrijd te worden, totdat Daley Blind in de extra tijd raakschoot: 1-1. Over de eerste helft was Van Gaal na afloop vernietigend. 'Toen speelden we erg slecht. We hanteerden de lange bal in plaats van over de grond. En als je de bal dan niet hebt, moet je meer doen om die te heroveren dan wij vandaag hebben gedaan.'

Over de tweede helft kon hij een stuk meer tevreden zijn. 'Vooral na die 1-0 hebben we ons opgericht. Daarna gingen we pas voetballen, dat moet je eigenlijk natuurlijk al vanaf minuut één doen. Maar wát een spirit toonden de jongens na de 1-0, daarvoor heb ik de spelers bedankt', zo deed Van Gaal uit de doeken. Het gelijkspel dankte hij uiteindelijk aan Blind. 'Ik ben blij voor hem, maar ook hij was in de eerste helft niet zo goed.'

Al met al bleef de oefenmeester achter met gemengde gevoelens. 'We kregen in totaal drie open kansen, dus zelfs ondanks die slechte eerste helft hadden we hier nog kunnen winnen.' Daar zou zijn ploeg evenwel geen recht op hebben gehad. Als conclusie sloot Van Gaal met een opmerkelijke quote af. 'Ik ben tevreden dat we nog een gelijkspel haalden. Blij met een punt? Nee, dat niet, want we hadden dus nog kunnen winnen.'