'Van Gaal laat ons op andere manier naar voetbal kijken'

Reacties

Wayne Rooney kroonde zichzelf zondagavond met de aanvoerdersband om zijn arm tot beste speler van de International Champions Cup. In de nieuwe 3-5-2-formatie voelt de Engelsman zich als een vis in het water.

'Van Gaal laat ons op andere manier naar voetbal kijken'

Rooney presenteerde zich tijdens de International Champions Cup, een in de Verenigde Staten georganiseerd oefentoernooi, als de herboren leider van Manchester United.

Met de aanvoerdersband om zijn arm scoorde hij op schitterende wijze de 1-1 in de finale om de International Champions Cup (3-1 winst voor United). Na die wedstrijd werd hij gekroond tot speler van het toernooi.

'Het waren een paar goede weken', bleef de 28-jarige aanvaller, die tijdens het toernooi vijf keer het net wist te vinden, tegenover The Guardian nog bescheiden. 'We hebben een nieuwe manager die ons een nieuwe speelstijl heeft aangemeten. Daar hebben we goede resultaten mee behaald tegen verschillende topclubs, dus we kunnen tevreden zijn.'

Stijlbreuk
De Engelsman hervond tijdens het toernooi in de Verenigde Staten zijn topvorm in de 3-5-2-formatie die Louis van Gaal tijdens de voorbereiding heeft ingevoerd bij Manchester United. 'Ik denk dat dit systeem bij dit team past, niet alleen bij mijzelf', prees Rooney de gekozen tactiek van zijn nieuwe manager.

En bij United mag deze keuze toch wel gezien worden als een stijlbreuk. Onder Alex Ferguson en David Moyes waren de spelers volgens Van Gaal 'het 4-3-3-systeem gewend', wat vooral onder de leiding van laatstgenoemde in het vorige seizoen tot een bedroevende zevende eindklassering leidde.

'Wij wilden met United wedstrijden winnen en dat hebben we tot nu toe ook gedaan', vervolgde Rooney. 'We hebben zelfs al een prijs gewonnen. En daarbij is het altijd leuk om Liverpool te verslaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.