Van Gaal: 'Clasie heeft zich tegen Argentinië bewezen'

Reacties

Louis van Gaal heeft ruim een uur voor de troostfinale tegen Brazilië uitleg gegeven over zijn basiself. Volgens de Oranje-keuzeheer verdient Feyenoorder Jordy Clasie zijn basisplek.

Van Gaal: 'Clasie heeft zich tegen Argentinië bewezen'

Clasie is de enige wijziging in de startopstelling ten opzichte van de halve finale tegen Argentinië, die na penalty's verloren ging. De volledige basiself ziet er als volgt uit: Cillessen; Kuijt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind; Clasie, Wijnaldum, Sneijder; Robben, Van Persie.

'Onze sterkste opstelling, alleen Jordy Clasie vervangt Nigel de Jong. Met Nigel hebben we tegen Argentinië al een risico genomen. Hij wilde toen per se zijn ploeg bijstaan', legt Van Gaal in gesprek met de NOS uit over de met een liesblessure kampende middenvelder van AC Milan. De Jong miste de kwartfinale en deed tegen de Argentijnen een uur mee. Hij liep zijn blessure op tegen Mexico in de achtste finale. 'Dat risico wilde ik nu niet weer nemen. En Jordy Clasie heeft zich in die wedstrijd prima bewezen.'

Van Gaal geeft aan dat het met de motivatie van Oranje wel goed zit. 'Het is een mooi stadion en we spelen een uitwedstrijd tegen een topteam, de sfeer zal geweldig zijn. Het is gek als je dan geen zin hebt. Volgens mij hebben we ons goed voorbereid.'         

Van Gaal sloot eveneens uit dat hij ooit nog bondscoach wordt. 'Dat lijkt me wel, ja. Ik weet voor 99,9 procent zeker dat dit mijn laatste wedstrijd is als bondscoach. Daar zal ik niet op terugkomen', besloot de trainer die na het WK aan de slag zal gaan bij Manchester United.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.