Kuijt: 'Vijf eindtoernooien, dit was het beste team ooit'

Reacties

Hoewel bondscoach Louis van Gaal en Dirk Kuijt vrijdag tijdens de persconferentie erkenden dat de nederlaag in de halve finale er flink in had gehakt bij Oranje, was de aanvaller van Fenerbahçhe zeer lovend over zijn ploeggenoten. Hij roemde de homogeniteit in de Oranje-selectie.

Kuijt: 'Vijf eindtoernooien, dit was het beste team ooit'

'Ik heb vijf toernooien meegemaakt, maar dit was het beste team ooit', stelde Kuijt onomwonden. Zaterdag gaat hij met Oranje proberen de derde plek op het WK af te dwingen. In Brasília is de tegenstander het gastland, dat zich moet zien te  herstellen van een 7-1 nederlaag tegen Duitsland.

Kuijt gaf aan dat assistent-trainer Patrick Kluivert, die in 1998 met Oranje vierde werd na een nederlaag in de troostfinale tegen Kroatië, erop heeft gehamerd het duel met Goddelijke Kanaries niet te laten lopen. 'Patrick heeft ons daar veel over verteld. We willen hier met een goed gevoel weggaan. Dat kan alleen als we zaterdag winnen. Dan zijn we nog altijd niet tevreden, maar het is beter dan vierde worden.'

Ook Van Gaal sprak van 'een vervlogen droom' en een 'trieste' stemming. Van een negatieve rol van Robin van Persie in de groep wilde de keuzeheer van Oranje dan niets weten. 'Dat kunnen jullie niet beoordelen', aldus de coach richting het journaille.

Ook Kuijt meende dat de spits van Manchester United, die pas kort voor het toernooi weer fit raakte na lang blessureleed, het 'fantastisch' had gedaan. 'We waren een team en Robin hoorde daar ook bij. Ons doel is nu om derde te worden, want we willen zonder nederlaag naar huis', besloot Kuijt.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.