Van Gaal: 'Arsenal wint weinig prijzen'

Reacties

Louis van Gaal ziet Arsenal als geduchte uitdager in de strijd om de Engelse landstitel. Zondag gaat Manchester United op bezoek bij The Gunners.

Van Gaal: 'Arsenal wint weinig prijzen'

Arsenal staat vierde in de Premier League en verloor midweeks in de Champions League met 3-2 van Olympiakos Piraeus, maar volgens Van Gaal mag de Londense club niet onderschat worden. 'Als je naar de technische en tactische kwaliteiten van Arsenal kijkt, zou het weleens het beste team van de competitie kunnen zijn.'

'Maar aan de andere kant heeft Arsenal de laatste jaren weinig prijzen gewonnen. Dat kan met zo'n team wel wat beter', vervolgde Van Gaal. Daarmee drukt de Amsterdammer zijn collega Arsène Wenger met de neus op de feiten, enkele dagen nadat José Mourinho van Chelsea dat al op iets minder chique wijze gedaan had.

'Ik verwacht dat Arsenal tegen ons een stuk sterker voor de dag zal komen dan tegen Olympiakos', ging Van Gaal verder. De Nederlander sluit niet uit dat hij zijn elftal flink gaat wijzigen ten opzichte van de 2-1 zege op VfL Wolfsburg van woensdag. 'Mijn spelers zijn moe. Het hangt er vanaf hoe snel ze zich de komende dagen herstellen. Dat maakt de voorbereiding op de wedstrijd tegen Arsenal een stuk lastiger.'

Van Gaal kan tegen de Londenaren in elk geval weer beschikken over Michael Carrick, die tegen Wolfsburg ontbrak vanwege een lichte blessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.