Mata: 'Gedaan wat we moesten doen'

Reacties

Juan Mata was de man van de wedstrijd bij Manchester United, dat zich ten koste van VfL Wolfsburg revancheerde voor de valse Champions League-start in Eindhoven. 'Ik sta nu bovenaan.'

Mata: 'Gedaan wat we moesten doen'

Tegen VfL Wolfsburg kwam 98 procent van zijn passes aan, creëerde hij drie kansen, maakte hij een doelpunt en had hij een assist; de cijfers van Mata waren even indrukwekkend als zijn hakbal waarmee hij Chris Smalling in staat stelde de 2-1 aan te tekenen.

Louis van Gaal was minder enthousiast. 'Ik spreek niet over individuele spelers, maar ik heb Mata beter zien spelen dan in deze wedstrijd. Ik zou als coach kunnen zeggen dat hij heel goed speelde en het daarmee eens zijn met jou, maar ik ben het niet met je eens', reageerde de manager op de vraag over de hoofdrol voor Mata.

Van Gaal heeft wel zijn vertrouwen uitgesproken in de Spanjaard, die ook de gekregen verantwoordelijk nam toen Manchester United een strafschop kreeg toebedeeld. 'De manager heeft een lijst gemaakt van penaltynemers en ik sta daarop bovenaan. Ik heb ook het vertrouwen', aldus Mata, die Wayne Rooney aflost als eerste man bij penalty's.

Met zijn succes van elf meter scoorde Mata voor het eerst sinds december 2012 weer in de Champions League. Gecombineerd met zijn assist op Smalling stond hij aan de basis van de zwaarbevochten zege op Wolfsburg. 'Het was een zeer zware wedstrijd. We moesten ons in de slotfase beperken tot verdedigen omdat we fysiek zeer moe waren.'

'Ze drukten en drukten, maar in mijn ogen hebben we gedaan wat we moesten doen. En dat was winnen na de eerste wedstrijd die we in Nederland verloren. We zijn gelukkig', aldus Mata.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.