Van Gaal looft degelijk Manchester United

Louis van Gaal kijkt met een goed gevoel terug op de nipte 2-1 overwinning van Manchester United op VfL Wolfsburg. De Nederlandse manager zag dat zijn spelers vermoeid raakten, maar de Duitse bezoekers toch van het eigen doel weg wisten te houden.

Manchester United kwam op het eigen Old Trafford al binnen vier minuten op achterstand door een treffer van Daniel Caligiuri, maar herstelde zich nog voor rust van deze klap via een strafschop. 'Die viel enigszins gelukkig', doelde Van Gaal in gesprek met BT Sports op de door de Hongaarse arbiter Viktor Kassai na een handsbal van Caligiuri gegeven penalty. Juan Mata verzilverde het buitenkansje.

Lijden
'Die strafschop hielp ons wel in het zadel', vervolgde Van Gaal. 'We kregen daarna nog een hoop kansen en hadden het duel via bijvoorbeeld Wayne Rooney en Memphis Depay al voor rust in het slot moeten gooien.' Dat deden The Red Devils echter pas ná de pauze en niet via Rooney of Memphis, die hun kansen misten, maar Chris Smalling (foto) velde het vonnis. De centrumverdediger gleed de bal in de 53ste minuut binnen na een fraaie hakbal van Mata.

'Daarna begon het lijden', meende Van Gaal na de eerste overwinning van United in het Champions League-seizoen 2015/16. 'Veel spelers waren moe door de opeenstapeling van wedstrijden in de laatste weken en tóch gaven we niet veel weg. Hoeveel kansen hebben zij eigenlijk gehad? Eentje van André Schürrle, de andere keren waren ze wel dreigend maar niet echt gevaarlijk voor het doel.'