Van Dijk en Long fit, Rodriguez weer lang uit roulatie

Reacties

Southampton-manager Ronald Koeman kan zaterdag in het thuisduel met Stoke City weer beschikken over Virgil van Dijk en Shane Long. Daartegenover staat een nieuwe langdurige afwezigheid van Jay Rodriguez.

Van Dijk en Long fit, Rodriguez weer lang uit roulatie

Centrumverdediger Van Dijk en spits Long kampten de afgelopen week allebei met pijntjes bij hun nationale elftallen. De defensieve kracht ging halverwege het oefenduel van Nederland met Wales (3-2 zege) naar de kant wegens knieproblemen en de 28-jarige aanvaller moest bij Ierland de eerste van twee play-offs om een EK-ticket met Bosnië-Herzegovina missen. De tweede en beslissende wedstrijd, die Ierland won, kon Long al wel weer spelen.

Voor Rodriguez ziet de wereld er minder rooskleurig uit. De 26-jarige aanvaller maakte begin dit seizoen zijn rentree bij The Saints nadat hij sinds april vorig jaar kampte met een knieblessure en zit nu alweer een maand langs de kant met voetproblemen. Hem wacht mogelijk een operatie. 'Het ziet er niet goed uit', vertelde Koeman tijdens een persconferentie over de Engelsman, die dit seizoen twaalf keer in actie kwam in alle competities en daarin drie keer scoorde.

'Zijn voet geeft hem heel veel problemen. Hij heeft ontzettend veel pijn', vervolgde de Nederlander over zijn onfortuinlijke pupil, die in het seizoen vóór de komst van Koeman (2013/14) nog een dragende speler was met vijftien Premier League-goals. Maar daarna verging het Rodriguez een stuk slechter. 'We moeten nu gaan kijken hoe hij het beste behandeld kan worden', zei Koeman. 'Al hebben we daar al heel veel gesprekken over gevoerd. Een operatie is mogelijk zijn laatste optie om te herstellen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.