Koeman vindt Europees voetbal hoofdprijs voor Saints

Reacties

Ronald Koeman ziet na de 1-0 overwinning op bezoek bij Sunderland mogelijkheden om net als vorig seizoen een ticket voor de Europa League te bemachtigen met Southampton. De Nederlandse manager ziet dat wel als het hoogst haalbare voor The Saints.

Koeman vindt Europees voetbal hoofdprijs voor Saints

Southampton is op vreemde bodem nog altijd ongeslagen en boekte tegen de club van Patrick van Aanholt en Jeremain Lens de vierde zege in de laatste zes speelronden. De zevende plek is vooralsnog in handen van Koeman en zijn mannen. Afhankelijk van de resultaten in de bekertoernooien geeft dat weer toegang tot de play-offs van de Europa League.

'Als we Europees voetbal zouden halen, is dat voor ons net alsof we de titel winnen', zei Koeman na afloop tegen Sky Sports. 'Natuurlijk is het mogelijk? Waarom niet? We hebben de ervaring van vorig seizoen (toen eindigde Southampton als zevende, red.)', reageerde de oud-international, die begin deze jaargang met zijn ploeg strandde in de play-offs tegen FC Midtjylland.

'We weten dat het moeilijk wordt, want het is niet makkelijk om grote clubs in de Premier League over 38 wedstrijden te verslaan. Maar we hebben de potentie, de kwaliteiten en de selectie om die strijd aan te gaan', vervolgde Koeman. Champions League is volgens hem te hoog gegrepen. 'Nee, nee, nee. Top vier? Dat is waarschijnlijk te moeilijk, het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.