Koeman blijft uit ongeslagen, Mahrez gunt Vardy record

Dusan Tadic heeft Southampton langs Sunderland geschoten, waardoor de ploeg van manager Ronald Koeman zijn opmars voortzet in de Premier League.

Sunderland - Southampton 0-1
Koeman blijft maar goed presteren in de Premier League. Op bezoek bij Sunderland wonnen The Saints met 1-0 en zo bleven ze voor de zesde competitiewedstrijd op rij ongeslagen en tevens in alle zes uitduels dit seizoen.

De voormalige FC Groningen- en FC Twente-aanvaller Tadic was de grote man aan de kant van Southampton, waar Jordy Clasie in de 83ste minuut werd vervangen door de Spanjaard Oriol Romeu en Virgil van Dijk en Maarten Stekelenburg de hele wedstrijd meespeelden. In de 69ste minuut benutte de Serviër een penalty, waarmee hij de enige treffer van de middag op het bord zette.

Southampton komt door de zege in punten gelijk met nummer zes Tottenham Hotspur, dat zondag bij Arsenal op bezoek gaat. Sunderland, waar Patrick van Aanholt en Jeremain Lens op de bank bleven, blijft voorlaatste.

Leicester City - Watford 2-1
Met zijn twaalfde competitietreffer, zijn derde vanaf de stip, wees Jamie Vardy Leicester de weg naar de zevende zege dit seizoen. The Foxes hadden op doelsaldo bovenaan kunnen komen, ware het niet dat ze tot nu toe net zoveel tegentreffers hebben geslikt als nummer laatst Aston Villa.

Ngolo Kanté opende vlak na rust de score voor de thuisclub, waarna de bal op de stip ging. De vaste penaltynemer Riyad Mahrez overhandigde daarbij de bal aan Vardy, die zo als eerste Engelsman ooit negen wedstrijden op rij kon scoren. En dat deed hij vol overtuiging. Ook Watford kreeg nog een strafschop, waarmee Troy Deeney de thuisclub zijn twintigste tegentreffer van het seizoen aansmeerde. Een nederlaag kon hij daarmee niet afwenden, waardoor zijn ploeg elfde blijft op de ranglijst.

West Ham United - Everton 1-1
Subtopper West Ham verloor na de nederlaag bij Watford (2-0) voor de tweede week op rij punten. De nummer vijf in de Premier League kwam nog wel op voorsprong via Manuel Lanzini, maar kort daarna maakte Romelo Lukaku gelijk. De Belg maakte al zijn zevende van het seizoen en scoorde tevens voor de zevende keer op rij tegen West Ham United.