Vardy op recordjacht, North London Derby

Reacties

De twaalfde speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit, met speciale aandacht voor Arsenal-Tottenham Hotspur en Jamie Vardy.

Vardy op recordjacht, North London Derby

Van Stockbridge naar Halifax Town en vervolgens door naar Fleetwood Town. Het lijkt het reisschema van een doorgewinterde voetballiefhebber met een voorkeur voor het onbekende, maar het is de weg die de huidige topscorer van de Premier League (11 goals) heeft afgelegd. De in Sheffield geboren Jamie Vardy is op 28-jarige leeftijd in de vorm van zijn leven.

Het geheim van Vardy zit hem in de honger naar een doelpunt. De goalgetter speelt altijd in de zesde versnelling en wekt continu een onverzadigde indruk. Eerder dit seizoen beschikte Southampton halverwege de tweede helft in het duel met Leicester City over een geruststellende 2-0 voorsprong toen Vardy in actie kwam. De spits was verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer en voorkwam een zeker lijkende nederlaag door in de blessuretijd de gelijkmaker in het doel te jagen. Het optreden op bezoek bij The Saints staat symbool voor de wilskracht van de goalgetter.

Vorig weekend scoorde de energieke frontman van Leicester City in zijn achtste achtereenvolgende competitiewedstrijd, waardoor een record van Ruud van Nistelrooy in zicht is voor Vardy. Van The Man zette in zijn periode bij Manchester United een serie van tien doeltreffende duels neer. Watford, dat zaterdag op bezoek gaat bij de huidige nummer drie van de Premier League, en Newcastle United moeten de volgende slachtoffers worden van Vardy.

Jamie Vardy kwam deze competitie elf keer tot scoren.
Jamie Vardy kwam deze competitie elf keer tot scoren.

Het moderne Emirates Stadium vormt dit weekend het toneel van een klassieke strijd. Arsenal en Tottenham Hotspur beginnen zondagmiddag aan een nieuwe editie van The North London Derby. Beide ploegen kennen een moeizame aanloop richting de burenruzie. De equipe van manager Arsène Wenger werd na een sterke reeks met beide voeten op de grond gezet in de Champions League door Bayern München (5-1 verlies), terwijl Tottenham zondag de derde wedstrijd in zes dagen speelt.

Iedere transferperiode weer is de spitspositie bij Arsenal een veelbesproken item. De voorbije zomer vielen de namen van Edinson Cavani en Karim Benzema, maar een transfer bleef uit, waardoor Olivier Giroud op speeltijd kan rekenen bij The Gunners. Laatstgenoemde is hard op weg om de roep om aanvallende versterkingen minder luid te maken.

Het was Giroud die woensdag in München verantwoordelijk was voor het spaarzame hoogtepunt aan Engelse zijde. De sterke Fransman controleerde een pass van Alexis Sánchez met zijn bovenlijf en volleerde de eretreffer hard voorbij Manuel Neuer. Het vijfde doelpunt van Giroud in zijn laatste zes duels. Tegen Tottenham Hotspur kwam de Fransman in zes optredens twee keer tot scoren.

Ook The Spurs beschikken over een spits in vorm. Na een moeizame seizoensstart lijkt Harry Kane met een hattrick tegen AFC Bournemouth en goals tegen Aston Villa en Anderlecht helemaal los. Het jeugdproduct van Tottenham weet hoe het is om zijn ploeg voorbij Arsenal te helpen. Kane besliste de laatste North London Derby in de competitie door op White Hart Lane een 0-1 achterstand eigenhandig om te buigen in een 2-1 zege.

Programma
AFC Bournemouth 07-11
13:45
Newcastle United
West Ham United 07-11
16:00
Everton
Sunderland 07-11
16:00
Southampton
Norwich City 07-11
16:00
Swansea City
Leicester City 07-11
16:00
Watford
Manchester United 07-11
16:00
West Bromwich Albion
Stoke City 07-11
18:30
Chelsea
Aston Villa 08-11
14:30
Manchester City
Liverpool 08-11
17:00
Crystal Palace
Arsenal 08-11
17:00
Tottenham Hotspur
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.