Van Gaal dankt zege op WBA aan primeur Lingard

Reacties

Manchester United heeft een nipte zege geboekt op West Bromwich Albion. United-manager Louis van Gaal maakte een goede keuze door Jesse Lingard op te stellen, want hij hielp zijn ploeg over het dode punt: 2-0.

Van Gaal dankt zege op WBA aan primeur Lingard

Voor United verliep de wedstrijd tegen WBA volgens een inmiddels bekend patroon. The Mancunians hadden veel balbezit, kregen nauwelijks échte kansen en gaven verdedigend niets weg. Gevolg was dat net als in de vorige vier wedstrijden lange tijd de 0-0 stand op het scorebord bleef staan. Midweeks was het Wayne Rooney die tegen CSKA Moskou (1-0 winst) de ban brak en dit keer hielp Jesse Lingard United over het dode punt.

Van Gaal toonde vertrouwen in het 22-jarige jeugdproduct door hem in de voorhoede te verkiezen boven onder anderen Memphis Depay. Lingard betaalde zijn coach terug met een goal, zijn eerste in de Premier League. Vlak na rust versloeg hij vanaf de rand van het strafschopgebied Boaz Myhill met een geplaatst schot. Overigens had Daley Blind in tegenstelling tot Memphis wél een basisplaats. De 25-jarige linkspoot hield zich moeiteloos staande in het centrum van de defensie, die voor het vijfde duel op rij de nul hield.

Saido Berahino had zeventien minuten voor tijd deze reeks zonder tegengoals kunnen beëindigen, maar de spits die als invaller koud in het veld stond kopte uit kansrijke positie over het doel van David de Gea. In de slotfase liet Van Gaal vervolgens Cameron Borthwick Jackson (foto onder) debuteren en met de achttienjarige verdediger in de ploeg hield United stand.

In de extra tijd besliste United het duel via een strafschop van Juan Mata. De Spanjaard mocht aanleggen nadat Anthony Martial gevloerd was door Gareth McAuley, die ook nog rood kreeg. Van Gaal staat met zijn elftal vierde in de Premier League. West Bromwich Albion maakt deel uit van de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.