Lof voor Van Dijk, Müller plaagt Robben, Messi tovert

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Lof voor Van Dijk, Müller plaagt Robben, Messi tovert

• Deze kan Virgil van Dijk in zijn zak steken. De afgelopen zomer van Celtic naar het Southampton van manager Ronald Koeman overgestapte verdediger is door het gezaghebbende The Guardian opgenomen in het Premier League-elftal van dit seizoen. Daarin is ook plaats voor voormalig Feyenoord-spits en ploeggenoot Graziano Pellè. Bekijk hier de uitleg voor de totstandkoming van het voorlopige sterrenelftal.

• De Japanner Kazuyoshi Miura, beter bekend als King Kazu, weet maar van geen ophouden. Hij is inmiddels 48, heeft er al meer dan dertig jaar als profvoetballer opzitten, maar heeft woensdag een nieuw contract getekend bij Yokohama FC, een tweededivisionist in zijn vaderland. De spits is de oudste profvoetballer op aarde en heeft het record van wijlen Sir Stanley Matthews inmiddels in zicht. King Kazu moet het nog anderhalf jaar volhouden om de oudste prof ooit te worden.

'Als het nu niet kan, wanneer dan wel? Van deze mogelijkheden moet je gebruik maken.'
• Dat Nederland zich niet heeft geplaatst voor het EK van komende zomer in Frankrijk is ook in Duitsland niet onopgemerkt gebleven. Thomas Müller vertelt dat hij zijn Bayern München-ploeggenoot Arjen Robben, de grote ster bij Oranje, regelmatig pest met het mislopen van de eindronde van volgend jaar.

• Hij won bijna alles wat er in het voetbal te winnen valt, maar dinsdag kreeg de Spaanse doelman Iker Casillas een beloning die weinig voetballers in hun prijzenkast hebben. De 164-voudig international (!) van Spanje heeft in zijn thuisland een koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen voor alles wat hij in de sport bereikt heeft. En dat lijkt ons volledig terecht!

'Ik vind het heel verrassend.  Zeker omdat ik pas twee dagen terug ben bij de groep. Het is de keuze van de trainer. Die vindt dat Sjoerd meer invloed op de groep heeft buiten het veld. Nou, prima, zo is het voetbalwereldje.'
Michael Dingsdag is niet langer aanvoerder van NAC Breda. Hij moest, tot zijn eigen verrassing, zijn band afstaan aan Sjoerd Ars. Heel blij is hij daar niet mee. (Omroep Brabant)

'Zo is Arjen, dat is zijn spel. Dat kan en wil ik niet meer veranderen.'
• Bayern München-trainer Pep Guardiola maakt zich niet druk over het relletje dat BILD de wereld in bracht. Spits Robert Lewandowski zou de Oranje-international te egoïstisch vinden. Robben en Guardiola lieten daarop al weten zich  niet zo druk te maken over het verschenen artikel.

'Ik ben daar een koning als we winnen, maar na een nederlaag kan ik beter even binnen blijven.'
• Karim Rekik vertelt over de beleving van de fans van Olympique Marseille. (AD)

• Als Lionel Messi even wil hooghouden, heeft hij daar helemaal geen bal voor nodig.

Hedwiges Maduro geeft een gratis tip.

• Leuk filmpje! Welke Bundesliga-spelers lukt het om een corner in een keer in het doel te schieten?

'Als Barcelona of Real Madrid in de Premier League zouden spelen, dan zouden ze in het eerste jaar absoluut geen kampioen worden. Dat weet ik zeker. Wedstrijden tegen Stoke City en andere ploegen zijn gewoon loodzwaar. Voor Manchester United of Chelsea zou hetzelfde gelden als ze in Spanje gaan spelen. Dan worden ze ook geen kampioen.'
• Barcelona-verdediger Gerard Piqué bespreekt de verschillen tussen de Premier League en Primera División. (Daily Telegraph)

'We hebben pogingen gedaan om Messi te naturaliseren, maar hij bleef standvastig bij zijn besluit om voor zijn geboorteland uit te komen.'
• De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque laat in een interview met The Guardian weten dat er ooit toenaderingen zijn gedaan vanuit de Spaanse bond om Lionel Messi in zijn jonge jaren over te halen om voor Spanje te gaan voetballen. De Argentijn woont al in het Zuid-Europese land vanaf zijn dertiende, toen hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van Barcelona.

'Mensen weten niet wat ik ervoor doe om fit te zijn.'
Memphis Depay is de laatste weken bankzitter, maar traint naar eigen zeggen keihard om snel weer een hoofdrol te vertolken in het veld. In gesprek met De Telegraaf zegt hij mede dankzij een privékok al vijf kilo aan spiermassa te hebben gewonnen.

Louis van Gaal houdt er door het slechte wegdek rond trainingscomplex Carrington een voorzichtige rijstijl op na. Zo voorzichtig, dat de spelers van Manchester United hem volgens The Sun inmiddels hebben omgedoopt in Daisy, met een knipoog naar de film Driving Miss Daisy.

'Dit zal alleen maar inspireren tot nog mooiere koempelwedstrijden.'
• De selectie van Roda JC Kerkrade bezocht als cultureel uitje de mijnen in het Belgische Blegny, dit ook om meer te komen weten over de afkomst van de club en een groot deel van de aanhang. Aanvoerder Ard van Peppen zegt voor de camera van de NOS erg onder de indruk te zijn. 'Die mensen hebben altijd keihard gewerkt voor veel minder dan wij krijgen. Als je die ruimtes ziet, dat maakt toch wel indruk. Die kameraadschap, strijden, dat wordt ook gevraagd door het publiek.'

Jamie Vardy maakt deze week deel uit van de Engelse selectie. En voor de zekerheid heeft de laatbloeier alvast zijn bruiloft verplaatst, die voor komende zomer gepland stond. De spits van Leicester City, met twaalf goals topscorer in de Premier League, hoopt namelijk ook op een plek in de EK-selectie van bondscoach Roy Hodgson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.