Koeman op zijn hoede voor Afellay en Van Ginkel

Reacties

Southampton hoopt zaterdag ten koste van Stoke City zijn positie in de subtop van de Premier League te verstevigen. Manager Ronald Koeman verwacht een lastig karwei.

Koeman op zijn hoede voor Afellay en Van Ginkel

'Stoke heeft zijn stijl een beetje aangepast. Ze hebben in de zomer een paar technische spelers in huis gehaald, zoals Ibrahim Afellay en Marco van Ginkel (die de laatste weken wel op de bank zitten, red.). Het is altijd lastig om tegen Stoke te spelen, maar het is dit seizoen een andere ploeg dan voorheen', aldus Koeman over het duel van zaterdag 16.00 uur.

Koeman zegt dat Jordy Clasie bijna honderd procent fit is: 'Hij heeft voor de interlands al twee keer met ons meegespeeld en heeft met Nederland tegen Wales gespeeld. Voor hem was het goed dat de wedstrijd tegen Duitsland werd afgelast, want misschien was nog een wedstrijd wat te veel van het goede voor hem geweest. Maar hij is zo goed als fit.'

Behalve Clasie behoorde ook Southampton-doelman Maarten Stekelenburg tot de Nederlandse selectie die de afgelasting van dichtbij meemaakte. 'Ze zijn flink geschrokken van wat er gebeurd is en proberen zich nu weer op het voetbal te focussen, maar dat is moeilijk voor ze', aldus Koeman. 'De gebeurtenissen in Parijs van vorige week hebben de levens van ons allemaal veranderd. Het gevoel van veiligheid is niet meer hetzelfde.'

Pieters
Bij Stoke treft Koeman behalve Van Ginkel en Afellay met Erik Pieters nog een Nederlander. Manager Mark Hughes van The Potters laat weten dat de linksback gewoon inzetbaar is tegen Southampton. 'Hij heeft zijn neus op twee plaatsen gebroken, maar verder gaat het prima met hem.' Pieters liep die blessure al voor de interlandbreak, in het met 1-0 gewonnen duel met Chelsea.

Hughes kijkt uit naar de clash met Koeman. 'Toevallig kwam ik hem net tegen in de sportzaal van ons hotel. Hij is een fantastische manager die enorm veel bereikt heeft in de voetballerij. We hebben het in onze tijd als voetballer weleens met elkaar aan de stok gehad op het veld, maar Ronald is een goede man.' Het duel tussen de nummer zeven en twaalf van Engeland staat zaterdagmiddag om 16.00 uur gepland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.