Van der Wiel en Di María blinken uit bij zege PSG

Paris Saint-Germain heeft in de Ligue 1 maar weer eens een tegenstander platgewalst. Met Gregory van der Wiel en Angel Di María als voortrekkers werd het 5-1 tegen Angers.

Van der Wiel is bij PSG niet zeker van een basisplaats, maar mocht tegen Angers vanaf het begin meedoen en gaf zijn visitekaartje af. Hij trof in de 54ste minuut doel met een fraaie volley (foto) en bracht daarmee de stand op 3-0. Zlatan Ibrahimovic (van richting veranderd schot) en Lucas Moura (op aangeven van Van der Wiel) hadden PSG in de eerste helft al een veilige marge bezorgd.

Pierrick Capelle deed na de goal van Van der Wiel wat terug voor Angers, maar daarna was het woord weer aan PSG. Angel Di María zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd door met een schitterende knal vanaf ruim twintig meter de 4-1 te maken. In de 66ste minuut maakte de bij Manchester United mislukte Argentijn ook nog de 5-1.

De spanning in de Ligue 1 is al weken weg. Door de overwinning staat PSG na 22 duels liefst 24 punten voor op 'achtervolger' AS Monaco. Het doelsaldo van de onaantastbare koploper bedraagt +46.