Ibrahimovic biedt PSG soelaas tegen stug Toulouse

Paris Saint-Germain heeft met moeite de achttiende zege van het seizoen geboekt. Zlatan Ibrahimovic zorgde in de 73ste minuut voor de bevrijding in Toulouse (0-1).

Met het oog op de naderende Champions League-confrontatie met Chelsea had Laurent Blanc gekozen niet zijn sterkste ploeg te laten beginnen. De ongenaakbare status in Ligue 1 bood de PSG-trainer ook de mogelijkheid spelers rust te gunnen.

De lichtgeblesseerde Ángel Di María was helemaal niet van de partij, terwijl Edinson Cavani en Marco Verratti op de bank begonnen. Maar degradatiekandidaat Toulouse bleek stugger dan aangenomen.

Pas in de tweede helft, waarin Gregory van der Wiel zijn entree maakte als vervanger van de geblesseerde Marquinhos, werd het verzet gebroken. Nadat Lucas Moura een grote Parijse kans onbenut had gelaten, sloeg Ibrahimovic in de 73ste minuut toe. De Zweedse vedette kopte raak nadat David Luiz de bal met het hoofd had verlengd.

Door de nieuwe overwinning heeft PSG de voorsprong op nummer twee Angers, dat vrijdag met 2-1 verloor van Olympique Nice, vergroot tot 23 punten. Toulouse zakte naar de voorlaatste plaats met een oogst van twintig punten.