PSG hervat competitie met eenvoudige zege op Bastia

Paris Saint-Germain heeft bij de hervatting in de Ligue 1 ook het twintigste duel gewonnen. Door de 2-0 thuiszege op Bastia bedraagt de voorsprong op nummer twee AS Monaco inmiddels 22 punten (!).

PSG was in de eerste seizoenshelft ongenaakbaar en verloor geen van de negentien optredens in de Franse competitie. Omdat er ook maar drie keer gelijkgespeeld werd, dendert de ploeg van trainer Laurent Blanc in volle vaart op titelprolongatie af.

Nummer zestien Bastia was de eerste tegenstander in de tweede seizoenshelft en hield de koploper tot de 29ste minuut op 0-0. Uit een corner kopte Thiago Silva de eerste competitietreffer van 2016 op het scorebord. Al was er twijfel over wie de goal op zijn naam moest krijgen, aangezien zijn ploeggenoten Thiago Motta en David Luiz er nog alles aan om de bal op de doellijn het laatste zetje te geven (foto midden). Bij de goal ging doelman Jean-Louis Leca allesbehalve vrijuit.

Aanvankelijk leek Thiago Silva de openingsgoal op zijn naam te krijgen, maar PSG houdt zelf Thiago Motta als doelpuntenmaker aan.

Nog voor rust werd het 2-0. Een lange pass van Ángel di María werd slecht verwerkt door Gilles Cioni. Maxwell profiteerde daarvan en knalde de bal met een schitterende volley in de verre kruising.

Na rust kreeg PSG diverse kansen, maar die mogelijkheden waren niet aan Lucas Moura en Zlatan Ibrahimovic besteed. Daarom bleef de Zweedse spits op vijftien competitiegoals staan. Bastia, dat in de beginfase het thuispubliek twee keer deed schrikken bij kansen van Seko Fofana, is nog steeds zestiende.

PSG, dat zonder Gregory van der Wiel in de selectie aantrad, heeft een goede start van het nieuwe kalenderjaar beleefd. Voor maart worden er nog acht competitieduels afgewerkt. En als de ploeg zo doorgaat, zou tegen die tijd de titel al een feit kunnen zijn. Door de grote overmacht zullen de pijlen in Parijs ook volledig gericht worden op de Champions League. Medio februari staat het heenduel met Chelsea uit de achtste finale op het programma.