Zlatan: 'Ik wist dat ik geschiedenis zou schrijven bij PSG'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft altijd geweten dat zijn transfer naar Paris Saint-Germain op een succes zou uitdraaien. Dat vertelt de 34-jarige Zweed op de website van de ongenaakbare Franse koploper.

Zlatan: 'Ik wist dat ik geschiedenis zou schrijven bij PSG'

In de zomer van 2012 kwam de Zweed over van AC Milan. De ex-spits van Malmö, Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona en dus AC Milan zou in Parijs niet alleen aan de lopende band gaan scoren. Hij verzamelde liefst drie landstitels, een Coupe de France, tweemaal de Coupe de la Ligue en drie Franse Super Cups.

Ook dit seizoen heeft de Zweed met 17 goals in 22 officiële duels (15 in 14 optredens in de Ligue 1) weer een groot aandeel in de verwachte prijzenregen. PSG is immers al zo goed als landskampioen. 'Ik voel me heel goed', vertelt Ibrahimovic, die in Parijs nog een contract tot het einde van dit seizoen heeft. 'Ik voel veel verantwoordelijkheid voor mijn ploeg en ben hier gelukkig.'

'Toen ik naar PSG kwam, wist ik dat ik een grote uitdaging aanging', vervolgt Ibracadabra. 'Ik was een van de eerste spelers die de club naar de top moest helpen en besefte dat de club bouwde aan een groot project. Maar toen wist ik al dat ik geschiedenis zou gaan schrijven met deze club. Dat is gelukt en dat doen we nog steeds. Als ik gestopt ben of bij een andere club speel, kan ik altijd nog eens terugkijken en zeggen dat ik onderdeel van dat project ben geweest. Daar ben ik heel blij mee.'

Toch mist er nog één prijs op het imposante cv van Ibrahimovic: de Champions League. Medio februari hervat PSG dat toernooi in een tweeluik met Chelsea. 'Ik heb dus nog de kans om die prijs ook te pakken', weet de veelbesproken Zweed. 'We hebben een geweldig team en zowel voor mij als voor de club is het een droom om de Champions League te winnen. Maar ook als dat niet lukt, zal ik tevreden terugkijken op mijn loopbaan. Ik heb met geweldige spelers mogen samenspelen en vele prijzen mogen winnen', aldus de spits, die Zweden in de play-offs tegen rivaal Denemarken ook nog eens eigenhandig naar het EK van komende zomer schoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.