Trapp negatieve uitschieter bij ongenaakbaar PSG

Reacties

Paris Saint-Germain baart opzien als onverslaanbare grootmacht in eigen land. Gerekend over de grote Europese competities is de Franse titelhouder in de Ligue 1 – na achttien speelronden – als enige nog ongeslagen. Alleen bestaat er grote twijfel rondom de doelman.

Trapp negatieve uitschieter bij ongenaakbaar PSG

Kevin Trapp (25) ging zondag tijdens het thuisduel met Olympique Lyon schromelijk in de fout door een afstandsschot van Jordan Ferri door zijn handen te laten glippen. Door onder meer twee goals van Zlatan Ibrahimovic zag de 5-1 zege op het scorebord er zeer fraai uit, maar het neemt niet weg dat de Duitse doelman alweer voor de derde keer dit seizoen heeft geblunderd. Eerder ging hij de mist in tijdens de vijfde speelronde tegen Girondins de Bordeaux (2-2) en in de Champions League tegen Real Madrid (0-1 verlies).

Voor PSG-trainer Laurent Blanc wordt de situatie van zijn doelman een steeds groter dilemma. Hij koos er bij aanvang van het seizoen voor de relatief onervaren Trapp – overgekomen van Eintracht Frankfurt - de voorkeur te geven boven de jarenlange vaste nummer 1 Salvatore Sirigu. De wisseling van de wacht leidde tot veel vraagtekens en onbegrip, aangezien Trapp niet over de grote naam en uitstraling beschikt die je bij PSG zou verwachten.

Bij de Parijse fans heeft de doelman het inmiddels verbruid. Na zijn laatste misser werd in het restant van het duel met Olympique Lyon iedere actie van Trapp begeleid met een cynisch applaus.

'Kevin is nog geen doelman met veel ervaring', sprak Blanc recent. 'Hij kan zich nog verbeteren. Wanneer Kevin heel geconcentreerd is, is hij heel goed.' Ook clubvoorzitter Nasser Al-Khelaïfi nam het recent voor hem op. 'Kevin speelt in een elftal dat 'hoog' voetbalt. Als keeper moet hij risico's nemen, net als pakweg Thiago Motta. Maar hij heeft ons vertrouwen.'

Neemt niet weg dat gelijktijdig de geruchten terugkeren over de interesse van PSG in Hugo Lloris. Ook in augustus werd de doelman van Tottenham Hotspur en de Franse ploeg in verband gebracht met een overgang naar Parijs. Sirigu wordt ondertussen ook in verband gebracht met een vertrek, uit onvrede over zijn reserverol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.