PSG en Ibrahimovic walsen over Olympique Lyon heen

Reacties

Paris Saint-Germain blijft ongeslagen in de Ligue 1. Ook het thuisduel met Olympique Lyon in de achttiende speelronde van de Franse competitie werd gewonnen door de Parijzenaars (5-1) en opnieuw eisten Zlatan Ibrahimovic en Ángel Di María een hoofdrol op.

PSG en Ibrahimovic walsen over Olympique Lyon heen

PSG leek al gauw klaar met de nummer zes van de ranglijst, die binnen twintig minuten al twee treffers moest incasseren. Het was Ibrahimovic die met zijn 121ste goal in 149 wedstrijden voor de Fransen de score opende, waarna rechtsback Serge Aurier - de concurrent van Gregory van der Wiel die voor dit duel buiten de wedstrijdselectie werd gelaten - een vrije trap van Di María binnenknikte.

De voorsprong van twee doelpunten leek een veilige marge, maar daarbij was buiten een eventuele fout of blunder gerekend. En juist daarmee hielp doelman Kevin Trapp de bezoekers uit Lyon weer terug in de wedstrijd. De Duitse goalie schatte een afstandsschot van Jordan Ferri volledig verkeerd in, tastte mis en daardoor ging de bal die hij ogenschijnlijk gemakkelijk leek te kunnen keren met een boogje over de doellijn heen.

122
Echt in gevaar kwam de thuisploeg niet meer, want ook Edinson Cavani pikte zijn goaltje mee. Met Di María wederom als aangever schoot de Uruguayaan raak in de rechterhoek, waarna Ibrahimovic met nummer 122 het duel in het slot gooide vanaf de strafschopstip en Lucas Moura het slotakkoord verzorgde met de 5-1. Dat deed hij opnieuw op aangeven van Di María, die daarmee de eerste speler werd die dit Ligue 1-seizoen drie assists in één wedstrijd gaf.

PSG kwam zo aan alweer de vijftiende zege van het seizoen. De club uit de Franse hoofdstad komt daarmee op 48 punten en dat zijn er zeventien meer dan nummer twee Angers, dat eerder op de zondag gelijkspeelde tegen Bordeaux. Bovendien werd met de overwinning een clubrecord geëvenaard.  De ploeg van Laurent Blanc bleef namelijk voor de 27ste keer ongeslagen in de Ligue 1. Eerder lukte dat in de periode 1993-94.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.