Ibrahimovic passeert Weah en is weer nieuw clubrecord rijker

Reacties

Voor de tweede keer in vier dagen heeft Zlatan Ibrahimovic een clubrecord gebroken. De 34-jarige spits mag zich nu ook de meest trefzekere speler van Paris Saint-Germain in Europa noemen.

Ibrahimovic passeert Weah en is weer nieuw clubrecord rijker

Dinsdag droeg Ibrahimovic met een assist en doelpunt bij aan de 2-0 thuiszege Shakhtar Donetsk. Het was zijn zeventiende Europese treffer, waardoor hij George Weah achter zich liet. Vrijdag deed hij hetzelfde met Mustapha Dahleb, die tot die dag samen met Ibrahimovic de meest trefzekere speler van PSG in competitieverband was.

In oktober kroonde Ibrahimovic zich al tot algeheel topscorer aller tijden van Paris Saint-Germain. Hij passeerde Pauleta, die 109 keer scoorde in dienst van PSG. Ibrahimovic staat inmiddels op 120 doelpunten. Daar had hij slechts 148 wedstrijden voor nodig.

Met 44 goals hoeft de Zweed in de Champions League alleen onder te doen voor Cristiano Ronaldo (86), Lionel Messi (77), Raúl González (71), Ruud van Nistelrooy (56), Thierry Henry (50), Andriy Shevchenko (48), Filippo Inzaghi (46) en Karim Benzema (46), Didier Drogba (44) scoorde even vaak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.