Ibrahimovic schaart zich bij tien grootste CL-giganten

Reacties

Zlatan Ibrahimovic is dinsdag met zijn optreden tegen Real Madrid toegetreden tot de toptien van meest ervaren spelers in de Champions League. De aanvalsleider van Paris Saint-Germain ging Thierry Henry voorbij in het Estadio Santiago Bernabéu.

Ibrahimovic schaart zich bij tien grootste CL-giganten

Een mooier decor had Ibrahimovic zich haast niet kunnen wensen om Henry te passeren op de ranglijst van spelers met meeste CL-duels achter hun naam. Een mooie avond werd het voor de Zweedse gigant echter niet. De 34-jarige aanvaller miste enkele goede kansen op de openingstreffer in zijn 113de optreden in het miljoenenbal en verloor met 1-0.

Desondanks passeerde Ibrahimovic voormalig Arsenal- en Barcelona-ster Henry. Slechts negen spelers kwamen nog vaker in actie sinds de oprichting van de Champions League in 1992/93 dan de bij Ajax doorgebroken spits, die sinds zijn doelpunt van vorig jaar op bezoek bij zijn oude club Barcelona (10 december 2014, 3-1) niet meer scoorde in het belangrijkste clubtoernooi van Europa.

Toch hoort Ibrahimovic ook nog altijd bij de meest trefzekere spelers in de Champions League. Met 43 goals hoeft hij alleen onder te doen voor Cristiano Ronaldo (82), Lionel Messi (77), Raúl González (71), Ruud van Nistelrooy (56), Thierry Henry (50), Andriy Shevchenko (48), Filippo Inzaghi (46) en Didier Drogba (44). Karim Benzema (43) scoorde even vaak.

Seedorf
Clarence Seedorf is op de ranglijst van meest ervaren spelers nog altijd de nummer vijf, maar dat duurt mogelijk niet lang meer. Ibrahimovic kan dit seizoen weliswaar hooguit op 120 wedstrijden komen als na Real ook PSG zich vanuit Groep A plaatst voor de knock-outfase, maar Cristiano Ronaldo staat na gisteren op 119 wedstrijden, nog maar zes minder dan Seedorf.

Meest ervaren spelers in de Champions League
Speler Club(s) Duels
Iker Casillas* Real Madrid, FC Porto 153
Xavi Barcelona 151
Raúl Real Madrid, Schalke 04 142
Ryan Giggs Manchester United 141
Clarence Seedorf Ajax, Real Madrid, AC Milan 125
Paul Scholes Manchester United 124
Roberto Carlos Real Madrid, Fenerbahçe 120
Cristiano Ronaldo* Manchester United, Real Madrid 119
Carles Puyol Barcelona 115
Zlatan Ibrahimovic* Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG 113

* nog actief in de Champions League

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.