Groep A: Real zeker van volgende ronde, Shakhtar pakt zege

Paris Saint-Germain heeft het overwicht dat de ploeg had in Madrid niet kunnen uitdrukken in de score. Wat heet: de Parijzenaars gingen door een treffer van invaller Nacho met 1-0 onderuit tegen Real Madrid. Daardoor plaatsten de Spanjaarden zich al voor de knock-outfase. Shakhtar Donetsk boekte de eerste zege in Groep A.

Real Madrid – Paris Saint-Germain 1-0
Paris Saint-Germain was heer en meester in de eerste 45 minuten in Madrid. Het had alleen de pech dat het doel niet tien tot twintig centimeter breder was. Want het doel bleef steeds weer buiten schot en de pogingen scheerden keer op keer net langs de rechterpaal.

Zlatan Ibrahimovic miste twee keer op die wijze, terwijl ook Ángel Di María bij zijn terugkeer bij de club waarvoor hij jarenlang uitkwam zijn poging aan die zijde tegen de boarding zag stuiten. Real Madrid had maar één kans nodig om tot scoren te komen. Waar PSG de geblesseerd geraakte Marco Verratti al vroeg moest vervangen, was het bij Real Madrid Nacho die de positie van Marcelo in de 33ste minuut overnam. En het was de Spaanse linksback die de score opende.

Het geluk was niet aan de zijde van Paris Saint-Germain. Spits Zlatan Ibrahimovic miste het doel van de Madrileense thuisploeg meermaals.

Een schot van Toni Kroos werd door verdediger Thiago Silva gestuit, maar de curve die de bal door die interceptie meekreeg deed zijn doelman besluiten zijn doellijn te verlaten en een paar stappen naar de rechterkant van zijn strafschopgebied te zetten. Daar profiteerde Nacho – koud twee minuten in het veld – van door in één keer uit te halen en in de verre hoek doel te treffen.

Ook na die tegenslag zat het de bezoekers, die voor rust nog pech hadden bij schoten van Adrien Rabiot (paal) en Edinson Cavani (kwam niet uit met zijn passen) en een gemiste voorzet van linksback Maxwell, niet mee. Ook na rust ontbrak het aan scherpte - Di María trof in de slotfase nog een keer de lat - en hield de thuisploeg stand, waardoor Real Madrid de derde zege van deze poulefase boekte.

Daardoor gaan trainer Rafael Benítez en zijn selectie alleen aan kop in Groep A, met tien punten. Dat zijn er drie meer dan Paris Saint-Germain, dat op zijn beurt zowel Shakhtar Donetsk als Malmö FF (beide hebben drie punten) onder zich houdt. Dat betekent dat de Madrilenen zich met nog twee wedstrijden te gaan al geplaatst hebben voor de knock-outfase.

Shakhtar Donetsk – Malmö FF 4-0
Shakhtar Donetsk was in de eerste drie groepsduels nog niet tot scoren gekomen, maar had al wel acht treffers moeten slikken. In het thuisduel met Malmö zetten de Oekraïners een kentering in, door nu juist wél te scoren en geen goal tegen te krijgen. Oleksandr Gladkyy streek met de eer van het eerste doelpunt van de ploeg uit Donetsk.

De aanvaller profiteerde van matig uitverdedigen van de Zweedse bezoekers. Door die opbouwende fout kon hij met een voorzet vanaf de linkerflank in stelling worden gebracht. De kopbal van Gladkyy werd in eerste instantie nog gekeerd door doelman Johan Wiland, maar bij de rebound was het alsnog raak: 1-0.

Shakhtar Donetsk-captain Darijo Srna juicht na zijn benutte strafschop.

Darijo Srna verdubbelde die marge al in de derde minuut na rust door een strafschop te benutten. Eduardo beslechtte het pleit door in de 55ste minuut de 3-0 te verzorgen. De Braziliaanse aanvaller schampte een schot van Bernard met zijn hoofd en gaf de bal daarmee de juiste richting mee. Alex Texeira deelde nog mee in de feestvreugde door in de 73ste minuut nog voor de 4-0 eindstand te tekenen. Kári Árnason keerde niet alleen met een flinke kater van de fikse nederlaag huiswaarts. De defensief ingestelde middenvelder moest in de 89ste minuut het veld ruimen na zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.