Groep A: Ronaldo vermorzelt armzalig Malmö

Real Madrid boekte een historische zege op Malmö FF. De 8-0 zege is de evenaring van de grootste Champions League-overwinning ooit. Paris Saint-Germain sloot de groepsfase af met een driepunter tegen Shakhtar Donetsk.

Real Madrid - Malmö FF 8-0
Ongeacht het resultaat was Real Madrid al zeker van de eerste plek in Groep A, terwijl hekkensluiter Malmö nog een kans maakte om Shakhtar Donetsk van de derde plaats te stoten.

Dat er alleen voor de Zweden wat op het spel stond in Madrid, was op het veld niet te zien. Real Madrid deed veel meer dan slechts zijn sportieve plicht vervullen: het walste over de bezoekers heen. Karim Benzema opende in de twaalfde minuut de score met een inzet van dichtbij. Twaalf minuten later kopte hij op aangeven van Cristiano Ronaldo de 2-0 tegen de touwen.

CR7 nam zelf de derde goal voor zijn rekening. Hij veegde vlak voor rust een vrije trap in de verre hoek, waar doelman Johan Wiland een inzet in de korte hoek verwachtte. Direct na rust scoorde Ronaldo opnieuw en amper van de schrik bekomen moest Wiland de bal wéér uit zijn net vissen. Opnieuw was Ronaldo de gevierde man. Het was een bijzondere goal voor de Portugees, namelijk zijn tiende in deze editie van de groepsfase van de Champions League. Nog nooit maakte een speler zoveel doelpunten in die toernooifase.

En daarmee was Ronaldo's honger nog niet gestild, want op aangeven van Dani Carvajal maakte hij in de 59ste minuut de 6-0. Daarmee kwam de grootste Champions League-zege ooit in beeld voor Real, een record dat sinds 2007 in handen is van Liverpool, dat toen Besiktas met 8-0 versloeg. Die mijlpaal kwam in de zeventigste minuut binnen handbereik, na de 7-0 van Mateo Kovacic. De achtste goal leek niet te kunnen uitblijven en deed dat ook niet, want Benzema scoorde. Daarmee evenaarde Real Madrid het record van Liverpool, maar die mijlpaal overtreffen lukte De Koninklijke niet meer.

Paris Saint-Germain - Shakhtar Donetsk 2-0
Gregory van der Wiel stond in de basis bij het al gekwalificeerde PSG en kreeg kort na rust een van de eerste kansen van de wedstrijd, waarin de bezoekers voor rust beter waren geweest. De Nederlander schoot vanaf rechts voorlangs. In de 57ste minuut liet Lucas Moura zien hoe het moet. De Braziliaan schoot vanaf de rand van de zestien laag en geplaatst raak.

Op dat moment was Shakhtar door de tussenstand in Madrid al ruimschoots zeker van het vasthouden van de derde plaats en dus een plekje in de Europa League. De 2-0 van PSG, van de voet van Zlatan Ibrahimovic, deerde de Oekraïeners dan ook niet.