Onverslaanbaar PSG jaagt op Frans record Lyon

Reacties

Als enige nog ongeslagen club in een van de Europese topcompetities, maakt Paris Saint-Germain zaterdag jacht op twee bijzondere records. Op bezoek bij Caen, de nummer vier van de Ligue 1, speelt de Franse titelhouder zijn laatste competitieduel voor de winterstop.

Onverslaanbaar PSG jaagt op Frans record Lyon

Bij een overwinning besluit PSG de eerste helft van 2015/16 met 51 punten (16 zeges, 3 remises), een verbetering van het Franse record dat sinds 2006/07 in handen is van Olympique Lyon (50 punten na negentien speelronden).

'Voor de spelers zal dit een extra motivatie zijn', voorspelt PSG-coach Laurent Blanc. 'We willen drie punten en het record verbreken.'

Gezien de zeventien punten voorsprong op Angers en AS Monaco moet Paris Saint-Germain het vooral van dergelijke uitdagingen hebben. In Normandië kan de club bovendien voor de 27ste competitiewedstrijd op rij ongeslagen blijven. Dat zou een evenaring zijn van de reeks die het tussen 24 juli en 5 april 1994 vestigde.

'Er is altijd ruimte voor verbetering, maar we mogen tevreden zijn', vervolgt Blanc. 'Zowel qua speelwijze als puntentotaal. In 26 competitieduels hebben we zestig keer gescoord, dat is niet slecht. Hopelijk blijven we na de winterstop zo presteren, misschien zelfs nog ietsjes beter…'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.