PSG heeft aan Zuid-Amerikaans kunststukje genoeg in beker

Reacties

Edinson Cavani heeft een einde gemaakt aan het bekeravontuur van Saint-Étienne. De Uruguayaan besliste de wedstrijd vlak voor tijd in het voordeel van Paris Saint-Germain (1-0), dat doorstootte tot de kwartfinale van de Coupe de la Ligue.

PSG heeft aan Zuid-Amerikaans kunststukje genoeg in beker

PSG is met afstand de meest trefzekere ploeg van de Franse competitie (45 goals), maar daar was in de bekerconfrontatie met Saint-Étienne weinig van terug te zien. Doelman Jessy Moulin hield zijn doel lange tijd schoon, maar door toedoen van twee invallers moest de keeper uiteindelijk toch nog vissen.

Trainer Laurent Blanc koos ervoor om Ángel Di María en Cavani in eerste instantie achter de hand te houden, maar deed na een uur alsnog een beroep op het tweetal. De Zuid-Amerikanen klaarden vijf minuten voor tijd de klus. Di María had een puntgave voorzet op Cavani in huis en de Uruguayaan volleerde de bal vervolgens in de verre hoek.

Daarvoor zorgde Zlatan Ibrahimovic voor het grootste gevaar. De Zweed etaleerde zijn atletische vermogen bij een ongenadig harde halve omhaal. De pegel belandde echter tegen de lat. Ibrahimovic verliet in de tweede helft het veld voor Cavani, die dus wel trefzeker was en PSG zo naar de laatste acht in het bekertoernooi hielp.

Overige uitslagen:
Girondins Bordeaux - AS Monaco 3-0
Bourg-Péronnas - Olympique Marseille 2-3
Olympique Lyon - Tours 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.