Blanc neemt geen risico: Di María blijft thuis

Reacties

Paris Saint-Germain-trainer Laurent Blanc maakt zaterdag op bezoek bij Toulouse geen gebruik van Ángel Di María, die met een voetblessure kampt. De Fransman wil met het oog op de Champions League geen risico nemen met een van zijn sterspelers.

Blanc neemt geen risico: Di María blijft thuis

Door de ruime voorsprong in de Ligue 1 kan de coach van de lijstaanvoerder het zich veroorloven spelers met pijntjes aan de kant te houden. Di María kreeg woensdag in de bekerwedstrijd tegen Olympique Lyon een tik op zijn rechtervoet. 'Ondanks het rouleren krijgen we toch te maken met blessures. We proberen onze ploeg zo fit mogelijk te houden met het oog op de Champions League', zegt Blanc op de clubsite.

Op 16 februari wacht het eerste duel met Chelsea in de achtste finale van de Champions League. Manager Guus Hiddink moet maar raden op welke formatie hij zijn Engelse ploeg moet voorbereiden, want Blanc houdt zijn opties open. 'Als iedereen honderd procent fit is, moet ik keuzes maken. Afhankelijk van de vorm van mijn spelers verander ik mijn basisopstelling.'

Thiago Silva maakt tegen Toulouse in ieder geval geen deel uit van het basiselftal. De Braziliaan kampt met knieproblemen. Bij een zege op de nummer achttien van de Franse competitie bedraagt de voorsprong op naaste achtervolger Angers 23 punten. De nummer twee ging vrijdagavond onderuit tegen Olympique Nice (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.