Lyon wil PSG alleen helpen onder bizarre voorwaarden

Reacties

Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het Champions League-duel met Chelsea wil Paris Saint-Germain het bekerduel van 10 februari met Olympique Lyon verplaatsen. OL-voorzitter Jean-Michel Aulas (foto) wil best meewerken, maar dan wel onder twee zéér opmerkelijke voorwaarden.

Lyon wil PSG alleen helpen onder bizarre voorwaarden

De loting voor de achtste finale van het toernooi om de Coupe de France koppelde de twee clubs donderdagavond aan elkaar. Trainer Laurent Blanc opperde meteen het thuisduel met Lyon, nu gepland voor 9 of 10 februari, op een andere datum af te werken. Op zaterdag 13 februari ontvangt PSG immers ook al Lille in de Ligue 1 (die wedstrijd moet dan naar de vrijdag), terwijl drie dagen later Chelsea op bezoek komt in de achtste finale van de Champions League.

Lyon is best bereid mee te werken, maar niet zonder slag of stoot. 'Als PSG deze wedstrijd wil verplaatsen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de Champions League, staan wij daarvoor open. Ik wil hen laten zien dat ik echt wil dat zij de Europa Cup winnen', zegt Aulas tegen L'Equipe. De voorzitter van Les Gones wil echter alleen helpen als de scheidsrechter dezelfde is als in het verloren Coupe de la Ligue-duel van 13 januari én de wedstrijd in Lyon wordt afgewerkt.

Dat Aulas de wedstrijd in eigen huis af wil werken, om PSG een 'mooi, ultra-modern stadion' te laten zien, valt nog te begrijpen. Maar OL wil ook dat Benoît Bastien opnieuw de arbiter is, om hem te laten zien dat 'ze hem echt niet willen'. Dat vindt zijn oorsprong in de bekernederlaag van anderhalve week geleden. Lyon werd toen ernstig benadeeld. De bal was over de lijn voordat Adrien Rabiot in buitenspelpositie de 1-0 maakte, een 'flagrante fout' volgens Aulas. PSG won uiteindelijk met 2-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.