Ibrahimovic redt PSG in bekerduel

Paris Saint-Germain heeft zich in de kwartfinale van het toernooi om de Coupe de France maar ternauwernood ontdaan van Toulouse. De nummer negentien van de Franse competitie moest in het Parc des Princes pas in de slotfase buigen bij een rake penalty van Zlatan Ibrahimovic: 2-1.

PSG begon het bekerduel met een flink door elkaar geschud elftal. Trainer Laurent Blanc had onder andere Zlatan Ibrahimovic op de bank geposteerd. Gregory van der Wiel mocht wél aan de aftrap verschijnen.

Vanaf daar zag de Zweed hoe Jacques François Moubandje na elf minuten de score opende. Lang had PSG moeite om die achterstand van het scorebord te krijgen. Dat lukte pas in de 54ste minuut toen verdediger David Luiz met een stevige kopbal voor de gelijkmaker zorgde: 1-1.

Uiteindelijk was een invalbeurt van Ibrahimovic nodig om toch nog een zege af te dwingen. Na ruim een uur mocht hij opdraven. Waar hij koud een minuut op het veld nog een treffer afgekeurd zag worden vanwege buitenspel, schoot hij vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd PSG vanaf de strafschopstip alsnog naar de volgende ronde.

PSG, dat zaterdag in de competitie met 1-0 won bij Toulouse, houdt zodoende uitzicht op het prolongeren van de Coupe de France, het Franse equivalent van de Engelse FA Cup. Vorig seizoen won de ook nu weer ongenaakbare koploper van de Ligue 1 immers alle prijzen in Frankrijk. Ook in de halve finale van de strijd om de Coupe de la Ligue, op 27 januari, is Toulouse de tegenstander van PSG. Dan kan revanche genomen worden voor de nederlaag van vanavond en de twee uit de competitie (op 7 november werd het 5-0).