Van der Vaart: 'Via Betis terug in Oranje'

Reacties

Rafael van der Vaart heeft het geluk van de samenwerking bij Real Betis tijdens zijn presentatie nogmaals onderstreept. De terugkeer van de Nederlander in La Liga moet leiden tot een comeback in Oranje.

Van der Vaart: 'Via Betis terug in Oranje'

'Ik heb nog steeds veel ambities, waaronder een terugkeer in het Nederlands elftal. Voor mij is het dus belangrijk dat ik veel ga spelen en veel wedstrijden ga winnen', zegt Van der Vaart tijdens de presentatie. Zijn laatste interland dateert van november 2013 tegen Colombia (0-0).

Over de matige prestaties in de afgelopen jaren met Hamburger SV is de 32-jarige middenvelder duidelijk. 'Het klopt dat ik twee slechte seizoenen achter de rug heb, maar ik ben nog steeds een goede voetballer. Ik heb uitvoerig met de trainer (Pepe Mel, red.) gesproken. Ik wil graag bij een club spelen die veel balbezit heeft. Dat is voor mij als middenvelder ideaal', aldus Van der Vaart.

Als aanvoerder van Die Rothosen was Van der Vaart regelmatig het mikpunt van kritiek in de Duitse media. 'Daar geef ik niet om. Het was een slecht seizoen en een onderdeel van mijn loopbaan. Maar verder doet de kritiek mij niets', aldus de 109-voudige Oranje-international. 'Het is zeven jaar geleden dat ik voor Real Madrid speelde en ik heb nog steeds veel zelfvertrouwen.'

Behalve Real Betis was ook Ajax in de race om zijn handtekening, al genoot een terugkeer naar Amsterdam niet de voorkeur bij Van Der Vaart. 'Voor de tweede keer bij een club aan de slag gaan, is mij bij Hamburger SV niet goed bevallen', is de uitleg van de middenvelder in gesprek met de NOS. 'En bij Real Betis kreeg ik het beste gevoel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.