Van der Vaart wil met Betis naar de Spaanse top

Reacties

Met zijn keuze voor Real Betis lijkt Rafael van der Vaart zichzelf te veroordelen tot nóg een seizoen degradatievoetbal. Onjuist, stelt de spelmaker, die wijst op de enorme ambities van de Spaanse promovendus.

Van der Vaart wil met Betis naar de Spaanse top

Van der Vaart gaat een driejarig contract ondertekenen bij Betis, dat onlangs als kampioen van de Segunda División naar de hoogste divisie promoveerde. 'Wat de doorslag voor Betis heeft gegeven? Een uitstekend gesprek met technisch directeur Eduardo Macia, die schetste hoe de club – qua grootte de vierde van Spanje – wil terugkeren in de top', schetst Van der Vaart tegenover De Telegraaf de enorme plannen van Betis. De groen-witten eindigden in 2005 voor het laatst hoog in de Primera División (vierde) en werden één keer kampioen (1935).

Wat voor de bij Hamburger SV vertrekkende linkspoot ook meespeelde is dat zijn wortels in de streek rondom Sevilla liggen. Van der Vaart is half Spaans en zijn grootouders wonen in de buurt van de Andalusische stad. 'Het zorgt ervoor dat ik graag mijn steentje wil bijdragen', erkent Van der Vaart.

De technicus was ook in beeld bij Ajax, maar kwam met de Amsterdammers niet tot overeenstemming over een contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.