Van der Vaart verkiest Real Betis boven Ajax

Reacties

Rafael van der Vaart kiest voor Real Betis. De spelmaker is met de promovendus uit Sevilla een driejarig contract overeengekomen en wordt maandag gepresenteerd.

Van der Vaart verkiest Real Betis boven Ajax

Voor de 32-jarige spelmaker betekent het een rentree in het land waar zijn moeder Lolita werd geboren: eerder speelde Van der Vaart namelijk al voor Real Madrid. Het was mede de liefde voor Spanje die de middenvelder deed kiezen voor Real Betis, en niet voor Ajax. Trainer Frank de Boer polste Van der Vaart begin mei voor een terugkeer in Amsterdam. Daar kwam het echter niet van.

Bij Ajax debuteerde hij op 19 april 2000 in een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. In 2005 verruilde hij De Arena voor de AOL Arena van Hamburger SV, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling en een droomtransfer naar Real verdiende. Zijn verblijf in de Spaanse hoofdstad werd echter een teleurstelling en Tottenham Hotspur bood uitkomst.

Na twee seizoenen in Londen keerde Van der Vaart in 2012 terug bij HSV. Maar net als zijn verblijf in Madrid werd ook zijn tweede termijn in Hamburg geen groot succes. In zijn laatste twee seizoenen was hij weliswaar aanvoerder, maar juist in die twee jaargangen moest HSV via play-offs degradatie zien te voorkomen. Daar slaagden Die Rothosen twee keer op het nippertje in.

Met Real Betis wacht Van der Vaart vermoedelijk weer een seizoen degradatievoetbal. De ploeg van trainer Pepe Mel werd afgelopen seizoen kampioen in de Segunda División en promoveerde zodoende naar het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.