Van der Vaart kan voor één jaar tekenen bij Ajax

Reacties

Rafael van der Vaart heeft een eenjarige aanbieding van Ajax in beraad. Trainer Frank de Boer hoopt na de komst van Nemanja Gudelj ook de 32-jarige middenvelder naar Amsterdam te halen.

Van der Vaart kan voor één jaar tekenen bij Ajax

Maar de clubleiding van Ajax wil volgens De Telegraaf niet verder gaan dan een eenjarig contract. De voormalige speler van Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur heeft dat voorstel in beraad.

Van der Vaart is bezig aan zijn laatste maanden bij Hamburger SV en is na dit seizoen transfervrij. Verschillende clubs hebben hun interesse al kenbaar gemaakt bij de 109-voudige international, waaronder dus ook Ajax.

Een terugkeer in Amsterdam lijkt echter lastig te worden aangezien Ajax waarschijnlijk niet kan tippen aan de aanbiedingen die Van der Vaart gaat krijgen, zowel op het gebied van het salaris als qua looptijd. De clubleiding van Ajax hoopt dat Van der Vaart, die door De Boer ook wordt gezien als een optie in de spits, voor het sportieve aspect kiest.

Mogelijk via de voorronde zou de middenvelder voor het eerst sinds april 2011 weer uit kunnen komen in de Champions League. Destijds werd hij met Tottenham in de kwartfinale uitgeschakeld door zijn oude club Real Madrid (4-0 en 1-0 nederlaag). Veel speeltijd in de Eredivisie zou ook voor een terugkeer in Oranje kunnen zorgen. Zijn laatste interland dateert van november 2013 tegen Colombia (0-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.