Van der Vaart arriveert in Sevilla voor afronden transfer

Reacties

Onder grote media-aandacht is Rafael van der Vaart gearriveerd in Sevilla, waar hij zijn transfer naar Real Betis spoedig zal afronden.

Van der Vaart arriveert in Sevilla voor afronden transfer

Van der Vaart zal een driejarig contract ondertekenen met Betis, dat onlangs als kampioen van de Segunda División naar de hoogste divisie promoveerde. Met zijn keuze voor Real Betis lijkt de 32-jarige spelmaker zichzelf te veroordelen tot nóg een seizoen degradatievoetbal. Onjuist, stelt Van der Vaart, die wijst op de enorme ambities van de Spaanse promovendus.

'Wat de doorslag voor Betis heeft gegeven? Een uitstekend gesprek met technisch directeur Eduardo Macia, die schetste hoe de club - qua grootte de vierde van Spanje - wil terugkeren in de top', liet Van der Vaart vorige week al weten in gesprek met De Telegraaf. De groen-witten eindigden in 2005 voor het laatst hoog in de Primera División (vierde) en werden één keer kampioen (1935).

Van der Vaart was ook in beeld bij Ajax, maar kwam met de Amsterdammers niet tot overeenstemming over een contract. De 109-voudige Oranje international vertrok in 2005 bij Ajax, waarna hij de afgelopen tien jaar uitkwam voor achtereenvolgens Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham Hotspur en opnieuw HSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.