Van der Vaart krijgt steun in de rug bij HSV

Reacties

Hamburger SV begint het seizoen met Rafael van der Vaart als aanvoerder. Maar daarmee is een transfer van de Oranje-international allerminst uitgesloten.

Van der Vaart krijgt steun in de rug bij HSV

Volgens trainer Mirko Slomka heeft Van der Vaart laten zien dat hij het door blessureleed tegenvallende seizoen achter zich heeft gelaten. 'Ik heb nu de indruk dat hij nu weer echt kan aanvallen en HSV kan helpen weer in een beter daglicht te komen te staan. Ook de spelers hebben zich duidelijk achter hem geschaard als aanvoerder.'

Van der Vaart draagt met trots de band om zijn arm. 'Dit blijk van vertrouwen van mijn collega's en de trainers geeft me extra motivatie. Het geeft me een zeer goed gevoel', vertelt de aanvallende middenvelder in Bild.

Maar hij beseft dat de band geen garantie op een basisplaats is. 'Dat zou ook vreemd zijn. De besten moeten altijd spelen.' Bovendien is een vertrek deze zomer bij Hamburg niet uitgesloten, ook voelt hij zich op zijn plaats bij HSV.

'Ik weet ook even weinig als jullie wat de toekomst gaat brengen', aldus Van der Vaart. Maar als er een aantrekkelijk bod binnenkomt bij de leiding van HSV, dan zal de aanvoerdersband een transfer niet in de weg staan. Dat was ook het geval in 2004, toen Tomas Ujfalusi bij HSV slechts één dag de band droeg voor hij werd verkocht aan Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.