Slomka: 'Rafael heeft een nieuwe motor gekregen'

Reacties

HSV-trainer Mirko Slomka is vol lof over Rafael van der Vaart. De Duitser roemt de voorbereiding die zijn middenvelder heeft gehad.

Slomka: 'Rafael heeft een nieuwe motor gekregen'

'Hij zorgt met zijn inzicht en beslissende passes altijd voor gevaar', zei de 46-jarige coach in een interview met de Hamburger Morgenpost. 'We kennen zijn kwaliteiten. Rafael is probleemloos door de voorbereiding en het trainingskamp gekomen en is behoorlijk fit. Het lijkt alsof hij een nieuwe motor in zich heeft gekregen', aldus Slomka over de middenvelder die het vorige seizoen regelmatig met blessureleed te kampen had.

'Rafael is een geweldige speler voor ons team', trok hij de conclusie na zijn eigen lovende woorden, 'maar ik weet ook dat hij nog maar een éénjarig contract heeft'. Zo wilde hij een transfer niet per se uitsluiten. Daarmee verwees de oefenmeester indirect naar de interesse van Ajax. Frank de Boer polste Van der Vaart twee weken geleden voor een terugkeer naar Amsterdam, maar de middenvelder gaf aan dit seizoen nog bij HSV te willen blijven.

Van der Vaart is zelf in ieder geval vol vertrouwen. 'Ik heb me sinds lange tijd niet zo goed gevoeld. Ik vind ook dat we ten opzichte van vorig seizoen wat goed te maken hebben. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.