Van der Vaart baalt van absentie bij Nederlands elftal

Rafael van der Vaart, die zondag met Hamburger SV de streekderby tegen Werder Bremen met 3-2 won, was onaangenaam verrast door de keuze van bondscoach Louis van Gaal om hem niet op te nemen in de selectie voor de oefeninterland van Oranje tegen Italië.

Van der Vaart baalt van absentie bij Nederlands elftal

'Jammer dat ik niet opgeroepen ben, want ik ben honderd procent fit', aldus Van der Vaart die net als Wesley Sneijder en Arjen Robben niet in de voorlopige selectie werd opgenomen. 'Ik had heel graag de interland tegen Italië willen spelen.'

'Ik hoop dat ik er de volgende keer weer bij ben', vervolgt de voormalige speler van onder meer Ajax en Real Madrid tegenover Sport1 na het zware duel met Werder Bremen dat volgens de middenvelder erg veel kracht kostte.

'Veel strijd en een moeilijk bespeelbaar veld. Dat gaat natuurlijk niet altijd even goed', vertelde Van der Vaart over de derby. 'De tweede helft hebben we bij vlagen erg goed gespeeld. Het is heel vreemd, in sommige wedstrijden kunnen we er helemaal niks van, maar er zijn ook wedstrijden waarin we domineren.'

'We probeerden Werder onder druk te zetten en niet bang te zijn', besloot de Oranje-international zijn analyse. Van der Vaart staat na de knappe overwinning met zijn club HSV op de negende plaats in de Bundesliga met 28 punten uit negentien wedstrijden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen