Zwaarbevochten zege HSV in streekderby met Werder

Hamburger SV heeft zondag de beladen derby tegen Werder Bremen met 3-2 gewonnen en slaat hiermee de weg omhoog in op de ranglijst. In de formatie van trainer Thorsten Fink werd Rafael van der Vaart na 83 minuten spelen gewisseld.

Met Van der Vaart als dirigent op het middenveld en Jeffrey Bruma in de defensie boekte HSV een knappe overwinning op streekgenoot Werder Bremen, waar aanvaller Eljero Elia de hele wedstrijd op de bank zat en Marko Arnautovic na 56 minuten spelen zijn opwachting maakte. Werder kwam na tien minuten nog op voorsprong.

Assani Lukimya-Mulongoti opende de score namens de groen-witte brigade van trainer Thomas Schaaf, die niet lang van de voorsprong kon genieten. Nog binnen het half uur bepaalde de Koreaan Heung-Min Son op fantastische wijze de 1-1 ruststand namens HSV, dat direct na de pauze de voorsprong pakte en die even later zelfs uitbreidde naar 3-1.

Doelpuntenmakers, in een tijdsbestek van nog geen tien minuten, namens Die Rothosen waren Dennis Aogo (2-1) en Artjoms Rudnevs (3-1), terwijl Sokratis Papastathopoulos nog binnen het uur de eindstand bepaalde op 3-2, na een fout van doelman René Adler.

De derby in Hamburg, waar Werder Bremen-spelers Clemens Fritz en Arnautovic een rode kaart incasseerden (beiden twee keer geel), kende een spannend laatste half uur nadat de Griek de score terugbracht, maar bleef uiteindelijk wel steken op 3-2.

Van der Vaart staat na deze knappe overwinning met zijn club HSV op de negende plaats in de Bundesliga met 28 punten uit negentien wedstrijden. Bremen bezet na het hetzelfde aantal wedstrijden de twaalfde plaats met 22 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.