Van der Vaart inspirator van HSV in Duits prestigeduel

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de negentiende speelronde is dat het duel tussen Hamburger SV en Werder Bremen van zondagmiddag (15.30 uur).

Van der Vaart inspirator van HSV in Duits prestigeduel


HAMBURGER SV
Klassering 9de plaats (25 punten uit 18 duels)

Vorm Hamburger SV viel na een sterke periode, vooral dankzij de terugkeer van Rafael van der Vaart, ver terug. Vorige week maakte de spelmaker na een blessureperiode zijn rentree tegen 1. FC Nürnberg en hij is vastberaden een goede reeks neer te zetten met zijn ploeg. Om te beginnen in de prestigederby tegen Werder Bremen.

Opvallend Jeffrey Bruma keert terug in de basis bij HSV vanwege de enkelblessure van centrale verdediger Michael Mancienne, die vorige week tegen 1. FC Nürnberg al snel geblesseerd uitviel. De 21-jarige Rotterdammer wordt al een tijdje nadrukkelijk gevolgd door PSV. Nog steeds is Bruma eigendom van Chelsea.

Afwezigen Mancienne (enkel), Sala (spierscheuring).

WERDER BREMEN
Klassering 12de plaats (22 punten uit 18 duels)

Vorm Werder Bremen is dit seizoen net zo grillig als HSV. De ploeg werd vorige week thuis tegen Borussia Dortmund genadeloos afgeschminkt met 5-0. Ook Eljero Elia heeft zijn niveau nog niet gehaald. Hij kan zondag wel spelen tegen HSV, nadat dinsdag tijdens de training nog werd gevreesd voor een zware voetblessure van de Hagenaar.

Opvallend Marko Arnautovic keert terug van een schorsing. De Oostenrijkse spits, in de eerste competitiehelft goed voor vijf treffers, is cruciaal voor de stootkracht van Werder Bremen. Trainer Thomas Schaaf wil daarnaast middenvelder Kevin De Bruyne als tweede spits gaan gebruiken.

Afwezigen Wolf (knie), Bargfrede (knie).

Al 48 keer troffen beide Traditionsvereine elkaar in de Bundesliga. De eerste keer was op 26 maart 1964 (1-1). HSV won 21 van de 48 duels, tegen slechts tien zeges voor Werder Bremen. HSV's grootste winst is de 5-0 van 15 mei 1982, tegenover de 4-0 van de bezoekers op 22 september 2001.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Hamburger SV - Werder Bremen 0-1
2008/09 Hamburger SV - Werder Bremen 2-1
2009/10 Hamburger SV - Werder Bremen 2-1
2010/11 Hamburger SV - Werder Bremen 4-0
2011/12 Hamburger SV - Werder Bremen 1-3
Tekst: Anton Lippold
<br /><br /><br />
<br /><br /><br />

Bekijk hier al onze video's