Van den Brom overstag: basisplek voor Mühren tegen Ajax

Reacties

Robert Mühren start zondagmiddag in de basis bij het thuisduel van AZ met Ajax. Zo krijgt het Alkmaarse goudhaantje van de laatste weken eindelijk wat hij wil.

Van den Brom overstag: basisplek voor Mühren tegen Ajax

Op 15 oktober mocht Mühren invallen in het duel bij Vitesse en redde hij als invaller met twee goals een punt voor AZ. In het daaropvolgende Europa League-treffen met Maccabi Tel Aviv (1-2 verlies) was de voormalige middenvelder annex aanvaller van FC Volendam verantwoordelijk voor het enige AZ-doelpunt. In dat duel mocht hij wel starten.

Tijdens het bezoek aan FC Groningen (2-0) kon ook Mühren AZ tijdens zijn invalbeurt niet redden. Als invaller deed hij dat in het daaropvolgende duel in het bekertoernooi wel. AZ versloeg FC Emmen maar nipt door een goal van Mühren, die wederom op de bank startte: 1-0. En dat scenario herhaalde zich vervolgens in Den Haag, waar Mühren met een goal tijdens zijn invalbeurt nog maar eens uitgroeide tot gevierde man: 0-1.

Donderdag scoorde Mühren, dit seizoen in acht officiële duels in totaal zes keer trefzeker, niet. Toen werd het 0-0 op bezoek bij Maccabi, al was de Volendammer met een vrije trap heel dichtbij.

Ten opzichte van dat midweekse duel moeten Rens van Eijden en Iliass Bel Hassani het veld ruimen. Behalve Mühren is ook Alireza Jahanbakhsh, die donderdag vanwege politiek redenen ontbrak in Israël, weer van de partij. Mühren zal vanmiddag, door de basisplek van Wout Weghorst, waarschijnlijk als nummer 10 opdraven.

Lees in onze VI Live nog veel meer over het duel met Ajax, dat één wijziging in de opstelling doorvoerde. Nick Viergever is terug in de defensie en dat gaat ten koste van Jairo Riedewald.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.