Maccabi Tel Aviv verliest topper in aanloop naar duel met AZ

Reacties

Maccabi Tel Aviv heeft verloren in aanloop naar het Europa League-duel met AZ van donderdag. In de topper tegen Hapoel Beer Sheva ging de ploeg met 2-0 onderuit. Beide teams stonden voor de ontmoeting samen bovenaan in de Israëlische competitie.

Maccabi Tel Aviv verliest topper in aanloop naar duel met AZ

Na een klein half uur kwam Maccabi op achterstand door een doelpunt van Ben Sahar (ex-Willem II en De Graafschap). De bezoekers kregen daarna wel wat kansen, maar de ploeg van trainer Shota Arveladze (foto boven, oud-speler van AZ en Ajax) scoorde niet.

De thuisploeg kwam na ruim een uur op 2-0 via Maor Buzaglo, ex-speler van Maccabi Tel Aviv. Die treffer kwamen de gasten niet meer te boven.

In de competitie staat Maccabi nu derde. Na acht wedstrijden heeft de ploeg zestien punten. Dat zijn er drie minder dan koploper Hapoel Beer Sheva, in de Europa League tegenstander van onder meer het Internazionale van Frank de Boer. Tweede in de Israëlische competitie is Maccabi Petah Tikva met zeventien punten.

Haris Medunjanin
Bij Maccabi was er een basisplaats voor Haris Medunjanin (ex-AZ). Dat was ook zo tijdens het duel tussen AZ en Maccabi Tel Aviv in de Europa League op 20 oktober. Mede dankzij een fraaie assist van de Bosnische middenvelder met Nederlandse roots, liepen de gasten toen uit naar een 0-1 voorsprong. Robert Mühren zorgde voor de 1-1, maar toch verloor de ploeg van trainer John van den Brom.

In Groep D van de Europa League staat AZ na drie wedstrijden laatste. Alleen thuis tegen het Ierse Dundalk werd een punt gepakt (1-1). Op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg (5-0) was AZ kansloos. Wil de ploeg uit Alkmaar kans houden om te overwinteren in de Europa League, dan is donderdag een zege noodzakelijk. De aftrap is om 19.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.