Mühren in Den Haag opnieuw de reddende engel van AZ

Reacties

Opnieuw heeft Robert Mühren een belangrijk aandeel in AZ-succes gehad. Als invaller besliste hij het tamme duel met ADO Den Haag: 0-1. In de KNVB-beker tegen FC Emmen was hij ook al het goudhaantje.

Mühren in Den Haag opnieuw de reddende engel van AZ

Het begint haast een gewoonte te worden. Als AZ-trainer John van den Brom een beroep doet op Mühren, dan scoort hij. Vooral als invaller ontpopt hij zich tot goudhaantje. Zo scoorde hij op 15 oktober twee keer als invaller tegen Vitesse (2-2). In het KNVB-bekerduel met FC Emmen van woensdag schoot hij als invaller ook raak. Mühren scoorde de laatste vijf doelpunten die de ploeg uit Alkmaar maakte.

In Den Haag leek het duel lang in 0-0 te eindigen. Beide ploegen lieten zich niet van hun sterkste kant zien. ADO, dat al sinds 19 augustus wacht op een competitiezege, liet aanvallend vrijwel niets zien.

Ook de bezoekers zorgden voor weinig gevaar. Wel was Derrick Luckassen twee keer gevaarlijk, maar ADO-doelman Ernestas Setkus hield zijn doel schoon. Tot de 87ste minuut, toen invaller Mühren een voorzet van Alireza Jahanbakhsh bij de tweede paal in het net schoot: 0-1.

AZ won voor het eerst sinds 18 september weer in de competitie en staat nu vijfde (negentien punten uit elf wedstrijden). ADO is de nummer elf met elf punten.

Komende donderdag wacht voor AZ in Israël het Europa League-duel met Maccabi Tel Aviv (aftrap 19.00 uur). Op 20 oktober was die ploeg in Alkmaar nog met 1-2 te sterk voor AZ, ook toen scoorde Mühren. In de Europa League heeft AZ na drie wedstrijden pas één punt en lijkt overwinteren te kunnen vergeten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.