Goalgetter Mühren: 'Hier droom ik iedere keer van'

Man in vorm Robert Mühren blijft nuchter na wederom enorm te belangrijk te zijn geweest voor AZ. Tegen ADO Den Haag groeide de spits wederom uit tot matchwinner (0-1).

'Twee kansen, één goal', concludeert Mühren met gepaste trots voor de camera bij FOX Sports. Trainer John van den Brom deed in de laatste 25 minuten een beroep op de aanvaller en de invaller stelde wederom niet teleur. 'Die eerste had ik al kunnen maken, maar toen was ik te gehaast. Ik dacht van ik wacht nog even en dan gaat hij erin.'

Wie als tegenstander Mühren in deze periode ziet invallen, weet dat het onheil niet lang op zich laat wachten. De spits maakte de laatste vijf goals van AZ en is zich daar maar al te goed bewust van. 'Vier? Nee, de laatste vijf goals. Ja, dat is mooi. Je droomt er iedere keer van en het is mooi dat het nu telkens gebeurt. Als ik zo doorga, dan eindigen we mooi.'

De vraag is wanneer Van den Brom de 27-jarige clubtopscorer in een reeks wedstrijden in de basis laat starten. Of het een nadeel is dat Mühren telkens laat zien dat hij als invaller prima uit de voeten kan? 'Tja, wat moet ik daar op zeggen. Laat ik er maar niets op zeggen', zegt de spits wijselijk.

Volgens Mühren hing het doelpunt van AZ sowieso al in de lucht in Den Haag, waar de thuisploeg na rust steeds vaker werd teruggedrongen. 'Ik vond dat we in de tweede helft beter gingen spelen. We kregen meer druk op ADO en hadden ook wat kleine kansjes. De tweede helft was overduidelijk voor ons.'