Van den Brom: 'Bietenbrug op als we alleen verdedigen'

Reacties

Ondanks de transferperikelen is AZ er volgens trainer John van den Brom 'zeker klaar voor' om ten koste van Istanbul Basaksehir verder te gaan op weg naar de Europa League.

Van den Brom: 'Bietenbrug op als we alleen verdedigen'

Ondanks de goede uitgangspositie – in Alkmaar werd het 2-0 – is het volgens Van den Brom nog geen gelopen koers. Istanbul Basaksehir heeft in de heenwedstrijd laten zien kwaliteiten te hebben om de achterstand weg te werken. 'Dat denken we donderdag ook te zien. Het verschil met afgelopen week is, dat wij nu met 2-0 voorstaan', aldus de AZ-trainer op de clubwebsite.

Van den Brom heeft zijn ploeg voorbereid op wat mogelijk komen gaat. 'We verwachten dat Istanbul meteen op zoek gaat naar een doelpunt. En daar zijn we op voorbereid.' Dat behelst niet alleen tegenhouden. 'Op het moment dat we alleen gaan verdedigen, gaan we de bietenbrug op.'

'We gaan gewoon ons eigen spel spelen. Dat betekent dat we hopelijk – daar ga ik in ieder geval van uit – kansen krijgen. We proberen het voetbal te spelen waar AZ voor staat', aldus de oud-international.

Van den Brom ziet de transferperikelen in de aanloop naar het Europese duel als een logisch gevolg. 'Dat kan gebeuren bij AZ, dat is de tol die we betalen voor het succes. Maar we hebben deze week een positieve score: één speler weg, twee erbij', refereert hij aan de komst van Alireza Jahanbakhsh en Rajko Brezancic en het vertrek van Aron Jóhannsson naar Werder Bremen.

'Pure winst als je het zo bekijkt, hoewel ze tegen Istanbul Basaksehir nog niet beschikbaar zijn. Belangrijker vind ik dat we blessurevrij zijn. Vorige week hebben we al laten zien dat we er klaar voor zijn. En dat geldt nu zeker. Het elftal staat er goed op en we kunnen doorgaan waar we mee bezig zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.