AZ wint slag om NEC-ster Jahanbakhsh

Reacties

AZ heeft de transfer van Alireza Jahanbakhsh afgerond. De 21-jarige Iraniër komt over van NEC en tekent een vijfjarig contract in Alkmaar.

AZ wint slag om NEC-ster Jahanbakhsh

De nummer drie van het voorbije seizoen bereikte eerder al een mondeling akkoord met NEC. In Alkmaar moet Jahanbakhsh de vertrokken Steven Berghuis opvolgen. De 23-jarige flankspeler vertrok eerder deze zomer voor 6,5 miljoen euro naar Watford.

Jahanbakhsh had een groot aandeel in het kampioenschap van NEC in de Jupiler League door in 28 competitieduels twaalf keer te scoren en zeventien assists te verzorgen. De goede prestaties leverden hem de Gouden Stier op, de prijs voor beste speler van de Jupiler League. De veertienvoudig international speelde sinds de zomer van 2013 voor de Nijmegenaren.

'Uit alle aanbiedingen die ik heb gehad, heb ik heel bewust voor AZ gekozen', reageert Jahanbakhsh op de website van de Alkmaarders. 'AZ is een grote club in Nederland. Ik heb een plan met mijn loopbaan, dus hier moest ik zijn. Ook heeft de trainer (John van den Brom, red.) de naam jonge talenten echt beter te maken. Hij heeft een goede relatie met zijn spelers. Dat is fijn, als jonge speler het vertrouwen krijgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.