Van de Looi wil 'basisspeler die niet speelt' toch behouden

Reacties

Michael de Leeuw is niet tevreden met zijn reserverol bij FC Groningen, maar trainer Erwin van de Looi wil hem niet kwijt. De schaduwspits toonde zondag wederom zijn waarde als invaller.

Van de Looi wil 'basisspeler die niet speelt' toch behouden

Bij een stand van 1-0 voor FC Groningen tegen Heracles Almelo mocht De Leeuw invallen. Hij scoorde direct, waarna de noorderlingen uiteindelijk met 3-1 wonnen. 'De keuze valt misschien niet altijd op hem, maar het is wel lekker om dit soort spelers op de bank te hebben en ze te kunnen brengen', loofde Van de Looi na afloop tegenover FOX Sports.

Wat hem betreft is de rol van De Leeuw dan ook zeker nog niet uitgespeeld. 'Eigenlijk hebben we bij FC Groningen meer dan elf basisspelers, daar is Michael er één van. Vorig seizoen heeft hij zijn waarde al meer dan eens getoond, net als dit seizoen. Ik snap dat hij graag wil spelen, maar ik ben hartstikke blij met hem en wil hem niet kwijt. Hoe het nu verder gaat lopen? Dat ligt niet alleen aan mij', reageerde de trainer op een eventuele transfer van zijn speler.

De Leeuw zelf wilde nog maar eens aangeven dat hij niet tevreden is met zijn rol als supersub. 'Dat moet eigenlijk niet de bedoeling zijn. Het is lastig, de trainer kiest op dit moment voor een bepaalde speelwijze en daar kom ik niet in voor. De clubleiding heeft in de gesprekken die we hebben gehad gezegd mee te willen werken, mocht er iets moois langskomen. Maar op dit moment is er nog niet echt iets concreets.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.