Antonia, schittert bij weerzien in Deventer

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de eerste speelronde is dat FC Groningen-aanvaller Jarchinio Antonia.

Antonia, schittert bij weerzien in Deventer

Toen de hemel openbrak en de steeds diepere plassen op het veld normaal voetbal bijna onmogelijk maakten, leek er weinig aan de hand voor Go Ahead Eagles, dat al twee keer fraai had gescoord. Foeke Booy stond balend naar zijn schoenen te kijken die hij wel weg kon gooien.

Op het scorebord stond 2-0. De sfeer was goed, het zicht steeds slechter. Toen kwam uit de stromende regen ineens de watervlugge Jarchinio Antonia tevoorschijn. Alsof hij de enige was met regenbanden, snelde, draaide en keerde hij langs omvallende verdedigers uit Deventer.

Linksback Xandro Schenk werd duizelig van de roze met gele schoenen die alle kanten op schoten. Met drie perfecte balcontacten velde Antonia de club die hij afgelopen zomer na vier jaar en 25 doelpunten verliet.

Eerst was er de assist op de scorende Tjaronn Chery, toen verzorgde hij een tweede perfecte voorzet op Michael de Leeuw, en tot slot besloot hij maar gewoon om middels een zweefduik de bal zelf keihard in het doel te koppen.

Tevreden zag het Groningse bestuur vanaf het ereterras dat deze middag niemand zou zeuren over de verkochte Filip Kostic. Met zijn gelimiteerde transfersom van een paar ton was zijn vervanger achteraf een koopje. In het noodweer was nog net te zien dat Antonia niet heel moeilijk kijkend, stoïcijns naar de middenstip liep, zoals je vaak ziet bij spelers die scoren tegen hun oude club, maar juist spontaan en trots juichte. 'Ik was gewoon blij, dan mag je best juichen.' Zo is het maar net.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.